Naslovna Sport ZLATNI DEČAK IZ PROKUPLJA

ZLATNI DEČAK IZ PROKUPLJA

2
Uvek ponosno prvi, foto:privatna arhiva
Ad

Gimnastičar Uroš Grujić (14) iz Gimnastičkog kluba „Topličanin“ je najtrofejniji gimnastičar u 2023. godini na nacionalnom nivou. To znači da ni u jednoj kategoriji ne postoji neko ko je u jednoj godini osvojio toliko prvih mesta, kao naš Uroš.

Vrhunac njegovog ovogodišnjeg takmičenja bilo je finale Pioirske lige Srbije održano u Kostolcu. Tu je poentirao i poneo titulu najboljeg gimnastičara u Srbiji. Ukupno je osvojio per zlatnih i jednu srebrnu emdalju na spravama , kao i titulu opbednika u višeboju. Ovim je zaokružio svoju pionirsku akrijeru, jer od naredne godine postaje junior. To je novi izazov sa kojim će se Uroš suočiti, ali kako stvari stoje, spreman je i za njega!

-Nadao sam se uspehu, vredno sam radio sa mojim trenerom Peđom. Svakoga dana imao sa po dva treninga.  Jeste da je to veliko doricanje, ali sam sada srećan zbog onoga što je došlo- kaže Uroš.

Gimnastika je njegova najveća ljubav i njoj je posvećen od malih nogu. Jeste da se godinama unazad predano daje ovom sportu, ali zahvaljujući njegovom talentu, trenerima, porodici, sve uspeva da postigne. Jednostavno, ovaj dečak, je u vremenu koje je za njim, proslavio svoj grad i nastaviće da to čini i dalje.

OD ČETVRTE GODINE GIMNASTIČAR

Kao novinar, imala sam tu čast da pratim Uroša od njegove četvrte godine. Neverovatna je bila njegova energija, koja je privukla i drugu decu da započnu gimnastičarske korake. Uroš je 2017. godine bio najmlađi član Reprezentacije Srbije. Tada je otišao na pale pripreme Gimnastičarskog saveza Srbije zajedno sa svojim trenerom Predragom Mladenovićem.

45
0
Prethodni tekstURBANA GERILA PONOVO PRAVI PARODIJU
Sledeći tekstOBNOVILI BUS STAJALIŠTE

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime