Naslovna Društvo KAKO JE UGROŽENA TEKUĆA LIKVIDNOST, KAD KAŽU DA IMAMO SAVRŠEN BUDŽET?

KAKO JE UGROŽENA TEKUĆA LIKVIDNOST, KAD KAŽU DA IMAMO SAVRŠEN BUDŽET?

3
Gradski park i spomenik, foto:Prokuplje press
Ad

Iz tekuće budžetske rezerve od države grad Prokuplje će dobiti dodatnih 65 miliona dinara, piše u Službenom glasniku, a prenosi Nova ekonomija.

Prokuplju je iz rezerve, kako piše u rešenjima, odobren ovaj iznos radi „izvršavanja obaveza iz razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti”.

Sredstva tekuće budžetske rezerve, kaže 69. član Zakona o budžetskom sistemu, koriste se za neplanirane svrhe ili za svrhe koje su bile planirane, ali za koje se u toku godine pokaže da nije bilo dovoljno sredstava. Zakon o budžetskom sistemu predviđa i da se izuzetno sredstva tekuće rezerve budžeta Srbije mogu koristiti i za izvršavanje obaveza budžeta lokalne vlasti, a usled smanjenog obima prihoda budžeta lokalne vlasti i drugih razloga koje nije bilo moguće predvideti u postupku pripreme i donošenja budžeta, a koji mogu dovesti do ugrožavanja tekuće likvidnosti budžeta lokalne vlasti.

Ovo će biti drugi transfer iz tekućih budžetskih rezervi u nekoliko dana, je rje prethodno odlučeno da Prokuplje dobije i 20 miliona, o čemu smo pisali.

E sad, zašto je ugrožena likvidnost gradskog budžeta, kada po izjavama čelnika grada i kandidata za narodnog poslanika Darka Laketića, sve savršeno funkcioniše i para ima. A ipak para izgleda da nema, iako ove godine iz našeg budžeta, nisu asfaltirane ulice, urađene velike investicije, a svi projekti kojima mašu iz vlasti zapravo radi država, a ne grad.

Gde su pare?

8
1
Prethodni tekstOTKLONJEN KVAR
Sledeći tekstGIMNAZIJALCI IZ TUZLE OBJASNILI ČEHOVA

3 KOMENTARA

  1. Pare su utrosene na:Bazen kod bolnice,pa bazen kod 9 oktobra,na toplanu,na uredjenje keja,na stopsop kod nove pijace,na sanaciju deponije u centru grada,na uredjenje trga jel su gradjani dvaput glasali za idejno resenje,na infrastrukturu itd…To sto gradjani nevide to je drugo pitanje……!

  2. Info iz prve ruke, potpisi za radikale i naodnu stranku moraju da se plate! Videće te ko će da bude sledeći koji predaje listu 😉

  3. Kako izgleda naš grad svi mi možemo da vidimo posle 12 godina devastacije od strane polupismenih SNS kadrova, tako da samo lud čovek može da glasa za njih. Sve su uništili , rasprodali, likvidirali i svoje džepove napunili, decu svoju zaposlili, pristojne građane ovog grada isterali na ulicu, gradski budžet doveli do kolapsa iako ništa nisu radili i uradili. To je rezultat njihove vladavine, vladavine frigo mehaničara, konobara, sveznajućih i neukih stručnjaka i onog nazovi gradonačelnika.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime