Naslovna Istražujemo NEMA IZGLEDA DA PRORADI BOLNIČKI BAZEN

NEMA IZGLEDA DA PRORADI BOLNIČKI BAZEN

0
Ulaz u prokupačku bolnicu, foto:Prokuplje press
Ad

Iako postoji realna potreba, barem u medicinske svrhe da zatvoreni bazen koji se nalazi u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ bude u funkciji, godinama on ne radi. Zatvorila ga je inspekcija pre desetak godina jer nije bio bezbedan, pa je trebalo sve da se menja, a onda se pojavila ideja o novom Zdravstvenom centru i tako je bazen zaboravljen.

Građani Prokuplja, posebno deca kojima je potrebna rehabilitacija moraju da putuju do Niša kako bi mogli da ostvare pravo na medicinsku pomoć.

-Moje dete ima problem i mora da ide na rehabilitaciju i to svakoga dana. U Prokuplju više ne postoji bazen, pa ga vozimo za Niš. To je veliki izdatak. Na žalost, nismo mi jedini, već ima puno dece iz čitave Toplice koja ne mogu da ostvare ovo pravo- kaže Prokupčanin koji nam je skrenuo pažnju na ovu temu.

Dodaje da su pokušali da dođu i do bazena u Kuršumlijskoj banji, koja je najbliža Prokuplju, ali da im je rečeno da dan kupanja košta 3.000 dinara.

-Objašnjavao sam da mi ne želimo spa centar i šta god to nude, već samo bazen na sat vremena u kojem će dete da radi potrebne vežbe, ali ne dozvoljavaju. Nama u prokuplju da kažemo i nije toliko daleko Niš, ali kako je onima koji žive u Kuršumliji, Blacu. Koliko mesečno njima treba para za lečenje- pita se naš sagovornik.

Napominje da bi svakako bilo ne samo jeftinije, već i mnogo pristupačnije kada bi se taj bazen ponovo osposobio.

Ali, to se neće dogoditi.

Kako nam je potvrđeno u Opštoj bolnici „Dr Aleksa Savić“ bazen je zatvoren pre deset godina, jer je nebezbedan i nadležne inspekcije su obustavile njegov rad.

-Trebalo je da se kompletno podiže i sve menja, a bolnica u tom momentu nije imala para za tu investiciju. Zatim je odlučeno da se gradi nova bolnica, u prostru Doma zdravlja, pa se rekonstrukcija bazena ne isplati, jer će se uskoro bolnica preseliti u novu zgradu- objašnjavaju u prokupačkoj bolnici.

U projektu te nove bolnice nema, barem kako smo mi saznali, novog bazena za medicinske potrebe.

Nije na odmet da podsetimo da je Prokuplje jedina sredina u okruženju koja već nekoliko godina nema ni otvoreni bazen, jer je lokalna vlast odlučila da joj nije isplativo da on radi. Pravdajući zatvaranje Gardskog bazena, nedostatkom novca za rekonstrukciju, oni su rešili da ga daju u koncesiju, o čemu smo pisali, ali su se ućutali, jer su projektom predvideli da u koncesiju uđu i teniski tereni, sala koja je kraj bazena, a zaboravili su da ti objekti nisu u vlasništvu grada.

O tragičnoj sudbini prokupačkog Gradskog bazena smo u više navrata tokom leta pisali, a jedan od tekstova možete pročitati ovde.

7
0
Prethodni tekstU RADNO VREME SVI U SNS PROSTORIJE
Sledeći tekstVESIĆ OBIŠAO POSTAVLJENU SIGNALIZACIJU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime