Naslovna Društvo PLAĆAJU SVOJE RADNIKE DA NAĐU NOVE

PLAĆAJU SVOJE RADNIKE DA NAĐU NOVE

1
Radnici ne ulaze rado kroz ovu kapiju, foto:Prokuplje press
Ad

Kompanija „Leoni“ u Prokuplju daje novac svojim radnicima ukoliko nađu nove radnike za fabriku, pod slogano „Preporuči prijatelja“. U prvom momentu po novom radniku se plaćalo 7.500 dinara, a onda je povećano na 10.000 dinara. Krajnja granica preporuke je 15 novih, znači da možete da zaradite do 160.000 dinara Jedina caka je da taj neko koji se zaposli na preporuku radnika, ostane u „Leoniju“ najmanje četiri meseca i da u poslednjih šest meseci nije konkurisao za posao u fabrici. To znači da radnik koji reklamira konkurs, mora da ubedi prijatelja da ostane četiri meseca, inače ništa od „bonusa“ kako u Kompaniji zovu ovaj novac.

Tarife se čak povećavaju, pa je 10.000 dinara od prvog do petog preporučenog, a šesti se plaća 11.000 dinara, sedmi čak 12.000 dinara i za svakog narednog se dobija još 1.000 dinara preko.

Obaveštenja o ovome su na oglasnim tablama, slata su mejlovima tim liderima, a krajnji rok je 15. decembar.

-To je još jedan dokaz da niko više neće da radi u ovoj fabrici i da svako ko može, beži što dalje od nje. Oni umesto da poboljšaju uslove rada, da već zaposleni ne beže, oni nude neke nebulozne „bonuse“ jer teško da će nekog da prevare- komentarišu između ostalog oni koji su nam poslali fotografije obaveštenja, a sve nakon teksta koji smo pisali, da je predsedik Sinidkata „Sloga“ Danijel Paunović na svom Fejbuk profilu objavio oglas za prijem novih radnika.

Zaposleni sumnjaju, sada i mi, da je Paunović onom objavom u stvari se pridružio ovoj akciji. Poslali smo mu poruku kako bi odagnali nedoumicu, ali nam još uvek nije odgovorio.

Kako radici svedoče, a tome u prilog govore i dokazi koje imamo, da „Leoni“ ima čak angažovana i taksi vozila kako bi radnike odvezao kući.

Dakle, oni sve čine da privuku nove, mada kako se čini, slaba je vajda od toga, jer retko ko želi da se upusti u to kolo.

PAUNOVIĆ:

Predsednik Sindikata “Sloga” Danijel Paunović kaže da je on svoju objavu stavio pre objave firme.

-Zatražite od poslodavca sve moje prethodne i buduće isplatne listice kako biste se uverili u to što pokušavate da prezentujete javnosti kako sam objavu podelio za rad novčane koristi. Sve u svemu, bitno je da će ljudi koji su se prijavili otići na testiranje i zasnovati radni odnos (da li ce proći testiranje zavisi od njih samih)- kazao je Paunović.

8
2
Prethodni tekstGODINA DOBROTE       
Sledeći tekstPOBEDA RUKOMETAŠA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime