Naslovna Društvo ĐAČKI ULAZ ŠKOLE BLOKIRAN TRAKTOROM

ĐAČKI ULAZ ŠKOLE BLOKIRAN TRAKTOROM

0
Od traktora ne može da se prođe, foto:Prokuplje press
Ad

Deo ulice koja spaja Ulicu Ratka Pavlovića i Strahinića Bana kod ulaza u igralište i dvorište Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“ već četiri dana je bukvalno blokiran traktorom sa prikolicom. E samo da ga je neko tu ostavio, već je potpuno nepropisno parkiran i to stvara problema pešacima, ali i vozilima.

Reč je o delu Ulice Miloša Obilića, koja je godinama bila potpuno zatvorena za saobraćaj, a onda je odlučeno, da se otvori za saobraćaj u oba smera. Obeležena su parking mesta, na osnovu Rešenja o određivanju javnih parkirališta.

Iako se još uvek ne naplaćuje parking u njoj, umesto da se ta mesta iskoriste na adekvatan način, nastao je haos.

Svako parkira kako stigne, od automobila često ne može da se prođe, jer je reč o strogom centru grada. Ugrožena je bezbednost dece, a često se i sami roditelji parkiraju na kapiji škole, što je, kako svedoče stanovnici ove ulice, zaista neprimereno i nebezbedno.

-Mi koji živimo u ovoj i u gornjoj ulici, odnosno Ulici Strahinića Bana redovno plaćamo mesečnu kartu za parkiranje, ali nikada ne možemo da iskoristimo ovaj prostor, jer se zapravo još ne naplaćuje. Za to vreme, se parkira ko hoće, kako želi, gde god da ide i pravo da vam kažem, mislim da je bolje da se konačno krene sa naplatom, kada je već otvorena i obeležena. Uopšte mi nije jasno šta se čeka- pita se stanovnik ovog dela grada.

Nepropisno parkiranje niko ne kažnjava, a to na primer može da uradi Saobraćajna policija.

Kako je nastala potpuno besmislena situacija, stanovnici se pitaju zašto su je uopšte otvarali, ako već posao koji su započeli nisu priveli kraju.

-I zato evo imamo traktor sa prikolicom nepropisno parkiranog i to puna četiri dana- objašnjava Prokupčanin.

7
0
Prethodni tekstĐORĐU MITROVIĆU URUČENO PRIZNANJE
Sledeći tekstDANAS JE MITROVDAN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime