Naslovna Istražujemo POSTAVLJENE KAMERE JOŠ NE RADE

POSTAVLJENE KAMERE JOŠ NE RADE

1
Ad

Kamere za koje smo iz gradske kase dali tačno milion evra još uvek ne rade, a za sada je neizvesno i kada će početi. Prema našim nezvaničnim saznanjima, još uvek policajci koji bi trebalo da budu u sobi gde je monitoring, nisu prošli obuku, a izgleda da i ne žure. Taj monitoring i nije u prostorijama Saobraćajne policije, gde bi po logici stvari trebalo da bude.

Istovremeno smo saznali da ove kamere zapravo nisu tako svemoćne, kao što se mislilo i prema ceni po kojoj su kupljenje, a to je, na osnovu ranijih računjanja, da svaka košta 81.840 dinara, odnosno 698 evra, jer nemaju merač brzine. To znači da je jedina njihova svrha da ukoliko dođe do neke nezgode, lakše se otkrije ko je krivac. One zapravo samo mogu da učitaju tablice i daju sliku događaja.

Zvanično još nisu počele da rade, i moraće javnost da se obavesti o tome kada krene njihova namena, ali da su postavljene, jesu.

O njima se mnogo govorilo, ali smo izgleda ovih dana i zaboravili na cenu i kamere. Pričalo se da li je million evra koji su dati opravdano utrošen novac, ili bi trebalo da se ovom Javnom nabavkom pozabavi neko nadležno tužilaštvo.  

Na ovu temu napisali smo bukvalno serijal tekstova i na kraju, ne znamo hoće li ikada proraditi, a važno je napomenuti da one važe samo dve godine, odnosno da je ugovor potpisan na naredne dve godine.

0
0
Prethodni tekstPOSTAVLJAJU SE LEŽEĆI POLICAJCI
Sledeći tekstRADE ASFALT, A NEMA VODE NI KANALIZACIJE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime