Naslovna Društvo DIREKCIJI NISU POTREBNI LICENCIRANI INŽINJERI?

DIREKCIJI NISU POTREBNI LICENCIRANI INŽINJERI?

0
Kako će d azavrše započeto...ne zna se, foto:Prokuplje press
Ad

Od 1. avgusta ove godine prestali su ugovori o radu dvojici licenciranih inžinjera, koji su pokrivali sve elektro i mašinske projektantske poslove u Javnom preduzeću za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja. Kako na tržištu preduzeće nastupa između ostalog i kao nadzor, mnogi misle da je ovo pogrešna odluka i sumnajju da je reč o „političkoj nepodobnosti“ . Ako ni zbog čega drugog, a ono što su mnogi projekti koji su rađeni upravo nad nadzorom ovih inžinjera.

Tako na primer, diplomirani inžinjer mašinstva Vladimir Novaković je godinu dana radio po ugovoru sa projektantskom licencom i jedini je ima iz ove oblasti. On je nadzor za novi vrtić koji se pravi kod Poljoprivredne škole. Od 1. avgusta ne radi, a radovi na vrtiću jedva da su počeli. Kako će se zakonski to premostiti, za sada u Direkciji nisu znali da nam kažu.

-Meni su oni lično učinili uslugu, jer sad radim na većem projektu u mnogo boljim uslovima- kazao nam je Novaković.

Ono što mi znamo je da je njegova supruga član GrO DS i da je politički vrlo aktivna u poslednje vreme.

Bez dodatnog angažovanja je i Igor Denić, licencirani projektant za elektro poslove. On je radio projekte koji je trebalo da se realizuju do kraja godine, a nejgovo neangažovanje je kako kažu u Direkciji premošćeno, ugovorima o dopunskom radu.

Spekuliše se da će sve da dođe do suda i da će se epilog tamo videti.

-Par meseci nismo imali potrebe za angažovanjem tih licenciranih inžinjera, a kada izađemo na tržište, odnosno kada se javi potreba angažovaćemo- rečeno nam je u Javnom preduzeća za urbanizam i uređenje Grada Prokuplja.

3
2
Prethodni tekstSTALNO PUCAJU CEVI JER SU PRIVATNO RAĐENE
Sledeći tekstPREDSEDNIK POKS DEO PRIVREMENOG ORGANA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime