Naslovna Društvo REŠIĆEMO PROBLEM SMEĆA U GRADU

REŠIĆEMO PROBLEM SMEĆA U GRADU

0
Gradski park i spomenik, foto:Prokuplje press
Ad

Grad Prokuplje je odlučio, barem se tako navodi u saopštenju koje su objavili na sajtu grada, da reše problem neiznošenja smeća i privatnog preduzeća “Por Werner Weber” tako što će “pronaći model da se raskine ugovor” .

-Svedoci smo da proteklih meseci situacija sa iznošenjem smeća kuliminira i da se smeće ne iznosi redovno, da su kontejneri stari i da ih nema dovolјno, kao i da nema dovolјno radnika koji rade taj posao. Upravo zato želimo da obavestimo građane da smo povukli nekoliko koraka. U pregovorima smo sa dve lokalne samouprave da odlažemo smeće na njihovim deponijama uz naknadu, a u narednom periodu pokušaćemo uz pomoć pravnih timova da konačno raskinemo ovaj ugovor- piše u ovom tekstu.

Mi smo ranije pisali da uopšte i nije potreban “pravni tim” jer je dovoljno da se pozovu na neispunjavanje ugovornih obaveza. Pisali smo i da, kao što i priznaju, ne znaju gde će sa smećem, jer 12 godina nisu ni razmišljali o tome da obezbede prostor, čak ni za otpad od održavanja javnog zelenila. Međutim, oni kažu da jesu, jer navode:

“Kao vlast SNS od 2013. godine nismo bili zadovolјni uslugama koje pruža ovo preduzeće i neprestano smo tragali za načinima da raskinemo ovaj štetan ugovor. Na žalost, u tome nismo uspevali zbog pravno obavezujućih klauzula ali i zbog činjenice da im je Demokratska stranka poklonila i sav vozni park tadašnje čistoće (kamioni – smećari). Dodatni problem je bio to što u Prokuplјu ne postoji sanitarna deponija na kojoj bi moglo da se odlaže smeće”.

Ovih par rečenica su ono što je obećanje, a ostatak teksta, kao što vidite, se odnosi na to da nas lokalna vlast, koja je tu već 12 godina, podseća na sada davnu prošlost i DS koji je doveo PWW.

E sad, da li je reč o predizbornom triku ili će se stvarno rešiti problem loše usluge iznošenja smeća, ostaje da se vidi.

0
0
Prethodni tekstKAD SE JEDNOM UHVATIŠ ZA TU KVAKU….

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime