Naslovna Društvo “PRONAĐI ME” – SISTEM ZA HITNO OBAVEŠTAVANJE JAVNOSTI O NESTANKU DECE

“PRONAĐI ME” – SISTEM ZA HITNO OBAVEŠTAVANJE JAVNOSTI O NESTANKU DECE

0
Amber alert Srbija, foto: www.cnzd.rs
Ad

Od danas je u Srbiji aktiviran novi sistem za hitno obaveštavanje javnosti o nestanku maloletnog lica pod nazivom “Pronađi me”. Ovaj sistem je inspirisan sličnim sistemima uzbunjivanja kao što je Amber Alert, koji funkcionišu u drugim evropskim i svetskim državama u slučajevima nestanka dece. Zvanično je pušten u rad na 8. Konferenciji o bezbednosti dece “Bezbednost i odgovornost 2023”, a korisnici mobilne telefonije su od svojih operatera dobili SMS obaveštenje.

U slučaju aktiviranja sistema zbog nestanka maloletnog lica, obaveštenje će vam stići putem SMS poruke, a takođe će biti prekida televizijskih i radio emisija, kajroni na auto-putu, informacije na aerodromskim, autobuskim i železničkim stanicama. Ovaj sistem će značajno doprineti bržem rešavanju slučajeva nestanka dece, gde je svaki minut od izuzetne važnosti.

Tokom druge faze planira se uključivanje društvenih mreža u sistem širenja informacija o nestalom detetu. Odluku o pokretanju sistema “Pronađi me” donosiće Ministarstvo unutrašnjih poslova na osnovu unapred utvrđenih kriterijuma.

Ovaj sistem je implementiran na inicijativu Centra za nestalu i zlostavljanu decu (CNZD), sa ciljem da se doprinese bržem pronalaženju nestale dece, gde je svaki trenutak dragocen.

6
0
Prethodni tekstSSP I DS : ODGOVOR LAKETIĆU
Sledeći tekstBIČ I MAČ

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime