Naslovna Istražujemo U GIMNAZIJI NOVI KOTLOVI NE RADE

U GIMNAZIJI NOVI KOTLOVI NE RADE

1
Spolja je savršena, ali...foto:Prokuplje press
Ad

U zgradi prokupačke Gimnazije, koja je rekonstruisana pre oko godinu dana ne rade postavljeni kotlovi za grejanje na pelet, iako su, prema našim informacijama, koštali oko 25 miliona dinara. Sadašnji direktor škole Srđan Kovačević kaže da ne zna zapto je tako, jer je nedavno stupio na dužnost. I ostalima nije jasno zašto su date tolike pare za nešto što zapravo ne funkcioniše.

Istražujući, došli smo do saznanja da nije kupljen ni ugrađen elevator za pelet, pa je gotovo nemoguće napuniti kotlove i pustiti ih u rad.

-Nadzor je odobrio da se ne kupi elevator i da to tako ostane. Doduše, prema mojim saznanjima, ta stavka je knjižena sa nula dinara- kaže osoba koja je dobro upućena u rekonstrukciju zgarde Gimnazije.

Saznali smo i to da je nadzor vršila privatna firma iz Niša, ne kako je uobičajno, Direkcija za urbanizam u Prokuplju.

-Nisu ot jedine bačene pare građana Republike Srbije, ali kupiti kotlove, a ne dovesti ih u funkciju je zaista neozbiljno. Na sreću, postoji i staro grejanje, na lož ulje, pa eto, barem nešto- komentarišu građani Prokuplja.

Kompletnu rekonstrukciju, za koju je dato 320 miliona dinara, radilo je preduzeće „Tončev gradnja“ iz Surdulice, koje je prošlo tender. Sav novac za radove obezbedila je Vlada Republike Srbije, a lokalna samouprava bila je u obavezi da obezbedi inventar za učionice.

Obnavljanje je krenulo juna 2020. godine i trebalo je da se završi za 300 radnih dana, ali se završetak više puta odlagao. Nakon što je završena, na prijemu, komisija je utvrdila neke nepravilnosti, pa su se i one otklanjale i konačno je krajem januara prošle godine, naravno, predsednik Srbije Aleksandar Vučić  otvorio obnovljenu zgradu. On je i u avgustu 2021. godine posetio Prokuplje kako bi obišao radove na rekonstrukciji Gimnazije, koji su u tom momentu kasnili dva meseca.

GREJANJE I DLAJE ISTO

Saznali smo i to, da je izvršena i proba grejanja na pelet, ali je nastao haos, jer je sve pušilo, pa mnogi sumnjaju da je problem i sama instalacija kotlova. Ovo grejanje trebalo je da pokrije i Bioskop i Narodni muzej Toplice, ali za sada svi koriste staro grejanje na lož ulje, a kotlovi stoje samo otpakovani i postavljeni.

5
0
Prethodni tekstGORI KUĆA U BERILJU
Sledeći tekstVODE DEVOJČICE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime