Naslovna Hronika VUKOVI PRAVE HAOS PO BUBLICI

VUKOVI PRAVE HAOS PO BUBLICI

2
Ad

Za petnaestak dana dvojici meštana planinskog sela Bublica kod Prokuplje vukovi su poklali 19 ovaca, od toga Bojanu Alimpijeviću četiri i Nenadu Pejoviću 15 ovaca. Meštani su očajni, ali do sada nisu ni znali kome da se obrate za štetu i eventualnu pomoć.

-Baš juče, samo sam ušao u kuću da popijem vodu, jer čuvam ovce u dvorištu, i izašao, ajde da kažem posle pet minuta, jednu su već zaklali. Još je bila živa kada sam naišao. Užasan prizor- jada nam se Alimpijević koji objašnjava da su ovce bile na 50 metara od kuće.

On dodaje da su njemu ovih dana zaklali ukupno četiri, a da je njegov komšija Pejović prošao mnogo gore.

-Ima četiri do pet vukova i svaki dan prave haos. Visoko je rastinje, lako se sakriju i samo iskaču. Jednu ovcu zakolju najviše za minut i po, jer je hvataju za vime, a tu je koža najtanja i ona odmah ugine- očajan je naš sagovorik.

U Udruženju lovaca „Toplica“ u Prokuplju kažu da su i oni juče obavešteni o tome, ali da postoji procedura koja mora da se ispoštuje.

-Odmah nakon što se nešto tako dogodi, slučaj mora da se prijavi, te izlazi veterinar da utvrdi činjenično stanje. Tek ako se ustanovi da je zaista reč o vuku, mogu da se i van sezone, zbog bezbednosti organizuje hajka- objašnjava upravnik Lovišta „Toplica“ Prokuplje Vladan Lazić.

Alimpijević kaže da nije upoznat sa procedurom, te se nada da neće više biti štete, ali ako bude još zaklanih ovaca, prijaviće sve nadležnima.

0
0
Prethodni tekstISPLATA NAKNADA
Sledeći tekstKONAČNO ĆE DOBITI KUPATILO!

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime