Naslovna Društvo PREVENTIVNI PREGLEDI ZA ROME

PREVENTIVNI PREGLEDI ZA ROME

0
Preventivni pregledi, foto: sajt Grada Prokuplja
Ad

U prokupačkom naselju „Carina“ održani su preventivni pregledi za pripadnike romske populacije u okviru ROMAKTED programa Saveta Evrope.

Izabela Sejdić fascilitator ovog programa  u Prokuplju, istakla je da je cilj akcije podizanje svesti romskog stanovništva o značaju prevencije, kao i pružanje mogućnosti da na što brži i lakši način obave preventivni pregled.

-Akcija je namenjena romskom stanovništvu, ali i svi drugi građane mogu da iskoriste pogodnosti i da bez zakazivanja, zdravstvene knjižice i uputa, obave kontrolu svoga zdravlja merenjem krvnog pritiska i vrednosti šećera u krvi, kazala je Sejdić i dodala da se akcije preventivnih pregleda Roma sprovode i u drugim gradovima i opštinama u Srbiji, kao i širom Evrope.

U okviru ROMAKTED programa, u Prokuplju će biti organizovane i radionice za učenike, a već sutra u Medicinskoj školi „Dr Aleksa Savić“ najavljeno je predavanje o mentalnom zdravlju mladih, na temu alkoholizam i narkomanija.

 U Prokuplju živi oko 4.000 stanovnika romske populacije, a veli deo, posebno deca i mladi obuhvaćeni su raznim programima u cilju poboljšanja uslova odrastanja i školovanja.

Izvor: sajt Grada Prokuplja

2
1
Prethodni tekstISTORIJA BOKSA U PROKUPLJU
Sledeći tekstZA PEKARSKU RADIONICU U ŠKOLI 60 HILJADA EVRA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime