Naslovna Iz okruženja Blace RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI U BLACU

RADOVI NA KANALIZACIONOJ MREŽI U BLACU

1
Radovi na kanalizacionoj mreži, foto: sajt Opštine Blace
Ad

Radovi na dogradnji i rekonstrukciji kanalizacione mreže u Blacu, koji su započeti u prethodnoj godini, izvode se po planu a trebalo bi da budu završeni do kraja 2023. godine.

Projekat obuhvata radove na kanalizacionim mrežama za atmosferske i otpadne vode u naseljima Brus i Blace u ukupnoj vrednosti od  5.649.786 evra. Projekat se finansira sredstvima Evropske unije i Republike Srbije. Izvođač radova je Telekomunikacija DOO Blace a stručni nadzor obavlja SUEZ Safage d.o.o.

Od 8.233m mreže, koliko je bilo u planu za rekonstrukciju i dogradnju u Blacu, do sada je izvedeno oko 6.300m. Trenutno su u toku radovi  u ulicama Radoša Jovanovića Selje, Karađorđevoj i pored reke Blatašnice, nakon čega će uslediti radovi u ulicama Kneza Lazara, Radomira Putnika i Svetog Save (“teretna ulica”). Zbog radova na deonici državnog puta kroz Blace, teretni saobraćaj će se do 1. decembra odvijati kroz centar grada.

Značaj  projekta za lokalnu zajednicu je u tome što će se funkcionalnost obe kanalizacione mreže poboljšati, a odvođenje površinskih voda sa saobraćajnica će biti brže. U većini ulica će biti omogućena izgradnja individualnih priključaka na atmosfersku kanalizaciju zbog čega će mešanje atmosferskih i fekalnih voda u mreži biti smanjeno. Sve navedeno će uticati na bolji rad i manje operativne troškove budućeg postrojenja za prečišćavanje otpadnih voda u Blacu.

Izvor: sajt Opštine Blace

2
0
Prethodni tekstPRAZNIČNO BDENJE UOČI POKROVA PRESVETE BOGORODICE
Sledeći tekstKAZAHSTANAC OBUČAVA BOKSERSKE TRENERE

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime