Naslovna Kultura RUKOTVOREVINE SAŠE MILOVANOVIĆA

RUKOTVOREVINE SAŠE MILOVANOVIĆA

0
Sa književne večeri, foto:Prokuplje press
Ad

Ne može se ne voleti, ali se ipak treba upoznati sva raznolikost i lepota srpskog jezika, a svi koji su večeras bili na književnoj večeri i predstavljanju knjige pesama „Pesme“ Saše Milovanovića uverili su se u to. Kovanice od starih srpskih reči koje izranjaju iz stihova ove zbirke čine jedno čudo na koje smo zaboravili. Podsećaju nas zašto je naš jezik lep.

U četiri „plovidbe“ uranja se i izranja sa novim saznanjima o životnim temama koje su rečene na nesvakidašnji način. Kratke slikovite pesme otvaraju oči slušalaca, ili čitalaca i kotrljaju se niz bogat jezik koji, barem s etako naslućuje iz Milovanovićeve zbirke, ne može a da se ne voli i neguje.

-Ovu knjigu treba čitati. Ova poezija služi da se vratimo izvornim značenjima reči. Treba glagoljati, jer smo daleko od solila, izvora- kazao je između ostalog predstavljajući Milovanovića i njegovu poeziju Ljubiša Krasić.

I ostali prisutni su se složili, sa oduševljenjem, da je ova zbirka jedno veliko blago, koje evocira uspomene na lepotu, savršenost i bogatsvo.

Poruka je mnogo, ali ih treba čuti!

Ova Milovanovićeva zbirka pesama je ovogodišnji dobitnik Drainčeve nagrade, pored zbirke pesama Dragana Dobrašinovića ,,Dok je nebo čekalo čoveka“, a tekst o tome možete pročitati ovde.

2
2
Prethodni tekstRODITELJI OČAJNI: EKSKURZIJE PRESKUPE
Sledeći tekstNOVI BROJ TOPLIČKOG MEDICINSKOG ČASOPISA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime