Naslovna Društvo RODITELJI OČAJNI: EKSKURZIJE PRESKUPE

RODITELJI OČAJNI: EKSKURZIJE PRESKUPE

2
Učenici sređuju školski park, foto: Prokuplje press
Ad

Ovu školsku godinu svakako su obeležile cene ekskurzija za koje roditelji kažu da su preskupe. Tako se po društvenim mrežama nižu komentari očajnih roditelja koji se zgražavaju pred previsokim, za ove prilike, cenama aranžmana koji se nude.

Mi smo o tome i ranije pisali za cenu rekreativne nastave u blaćkoj Osnovnoj školi „Stojan Novaković“ koja iznosi 43.000 dinara, a tekst o tome možete pročitati ovde.

Sada su se i prokupački roditelji prenerazili cenama. Tako na primer, jedan roditelj je napisao da jednodnevna ekskurzija za peti razred košta 7.500 dinara i podrazumeva odlazak do Beograda, šetnju Zoo vrtom i Knezom.

-Cena aranžmana do Soluna po osobi za polazak iz Beograda i Novog Sada je 30 evra, a cena istog aranžmana po osobi za polazak iz Niša i Leskovca je 27 evra. Nešto mi se tu ne slaže. Ako deca putuju avionom, onda je u redu- napisao je jedan roditelj.

O ostalim ekskurzijama da se i ne govori. Cene su drastično porasle, roditelji očajni.

-Ove godine za ekskurziju moraš da podigneš kredit, ako je dete u višim razredima osnovne, ili u srednjoj školi u završnim razredima. To što se daje na rate, ništa ne znači, jer su i te rate previsoke. Još da je samo to, nego i dodatni novac za trošak, ručak, opremanje deteta, užas. Zaista je postalo neizdrživo- pišu nam roditelji.

Ranije smo saznali da jesu cene smaštaja, goriva, porasle drastično u odnosu na prošlu godinu i roditelji su toga svesni, ali su trenutno u nebranom grožđu i ne znaju kako da se izore sa tim i sa svim onim svakodnevnim poskupljenjima koja se tiču osnovnih životnih namernica.

12
1
Prethodni tekstRADNICI LEONIJA ODUSTALI OD ŠTRAJKA, BIZLINK ZA SADA NE ODUSTAJE
Sledeći tekstRUKOTVOREVINE SAŠE MILOVANOVIĆA

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime