Naslovna Sport TOP STAR AKADEMIJA FUDBALA

TOP STAR AKADEMIJA FUDBALA

0
Svi zajedno! Foto:Prokuplje press
Ad

Danas je naša redakcija bila u poseti fudbalskoj akademiji Top star u selu Šarlinac kako bismo se i sami uverili u ono što smo čuli a to je da se ova akademija ističe kvalitetom koji pruža svojim polaznicima. Njoj trenutno mogu da pozavide i mnogi klubovi u Prokuplju pa čak i Nišu.

Šarlinac je malo, ne mnogo perspektivno selo u opštini Doljevac ali to nije bilo prepreka da se lokal patiotizam jednog fudbalera koji vodi odavde poreklo, a koji je izgradio lepu karijeru u fudbalu, ostvari. On se osmelio na ovakav riskantan potez- da se vrati u svoje rodno selo i tu stvori ono o čemu je kao mali sanjao- profesionalni fudbalski teren za sve mališane iz ovog kraja.

Na stadionu nas je dočekao prilično lepo prizor: odlična trava, podzemne prskalice, koje su kako su nam rekli retkost na stadionima. Celu ovu priču je podržao predsednik opštine Goran Ljubić. Ovo je pravi primer dobre prakse gde je lokalna samouprava imala sluha za ovakav poduhvat i maksimalno pomogla u ostvarenju ovog sna. Ono što planiraju je da postave reflektore da bi deca mogla da rade i noćne treninge. Planiraju i da još bolje srede svlačionice i puni optimizma nam garantuju da će nas sledeći put kada budemo došli dočekati još uređeniji prostor.

Akademija postoji od 2019. i trenutno broji oko 150 dece od 2010. do 2018. godišta. Upis je moguć u toku cele godine.

Miljan Nikolić, trener i vlasnik nam je otkrio tajnu zbog čega se ova akademija toliko dopada njenjim polaznicima.

-Naš pristup je pre svega da deca na treninzima shvate da su oni, nebitno od uzrasta, bitni i važni. Treniranje fudbala je proces u kome se pre svega radi na oblikovanju ličnosti te dece u skladu sa njihovom prirodom. Mi u svom radu primenjujemo takve metode treninga da vođenjem kroz ovaj proces njih pre svega uverimo da su nam oni bitni i da trud mora da bude obostran. Oni trening moraju da dožive kao jako važan deo svog života . Mi kao treneri od njih očekujemo povratnu reakciju a to je potpuna fokusiranost na ono što radimo na treningu. Svaki naš trening je spoj discipline, reda i rada, određenih šablona koje svako od njih mora da ispoštuje a to podrazumeva i apsolutnu socijalizaciju i van terena kroz druženje igru, šale, međusobno poštovanje i uvažavanje. Od momenta kada stupe na teren oni su profesioalci , fudbaleri mi ih tako tretiramo i oni moraju sebe da zamisle u toj ulozi. Oni moraju da budu potpuno požrtvovani i da daju sto posto sebe na treningu, bez obzira na svoj uzrast. Jedini način da napreduju je da uče iz grešaka. Mi u akademiji nemamo problem da deci mnogo puta objasnimo ako nešto nisu savladali, oni u svakom trenutku znaju da mogu da pitaju bilo šta. Mi svakom detetu pristupamo individualno , obraćamo puno pažnje na psihologiju deteta što podrazumeva da smo u svakom trenutku svesni toga da su oni različiti i da svakom detetu treba da se obraćamo i sa njim radimo na način koji je prilagođen njegovoj ličnosti. Samo tako deca napreduju jer su svesna ovog uvažavanja i njima naš pristup u radu prija. Naši treneri su profesionalci i neskromno mogu da kažem da smo birali samo one koji ovakav kvalitet u radu sa decom poseduju. Naš pristup je dakle psihofizički razvoj svakog našeg polaznika tj sledećih parametara: fokus, proces stvaranja ličnosti, samouverenost, vera u uspeh- samo to garantuje psihofizički i tehničko taktički napredak-kaže Nikolić.

On dodaje da na ovim osnovama baziraju sav svoj rad i toga se strogo pridržavaju.

-Naša iskrena želja je da svako dete unapredimo onoliko kolike su njegove mogućnosti. Kao treneri trudimo se da i dalje učimo od boljih od sebe jer je i ovaj naš posao proces u kome stalno ima prostora da se bude bolji. Zbog toga smo mi jedna ozbiljna akademija kako infrastukturno tako i sledeći naše planove i viziju. A vizija nam je da budemo jedna od najboljih akademija ovog tipa u Srbiji-otrkio nam je deo tajni uspeha ovog kluba Nikolić.

17
0
Prethodni tekstTOP WINE FEST-SAJAM VINA U BLACU
Sledeći tekst K O B U D O

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime