Naslovna Društvo ZA NAS FUNKCIONERI NISU DOSTUPNI

ZA NAS FUNKCIONERI NISU DOSTUPNI

0
Put ka Gornjem Statovcu, foto:čitalac
Ad

Mesecima pokušavamo da dozovemo nekog od nadležnih koji su obećali da će sanirati štetu na putu Žitni Potok – Gornji Statovac, ali je centrala Gradske kuće izgleda pokvarena jer se niko ne javlja, načelnik okruga Zlatan Miljković me blokirao, a gradonačelnika ne možeš ni telefonom da dozoveš, a kamo li da umoliš sastanak kod njega. Pisali smo mejlove, slali ih više puta i ništa. Ni da kažu: „Ne“, a kamo li bilo šta pozitivno- jada nam se Radomir Spasić iz planinskog sela Gornji Statovac, koji kao i predsednik Mesne zajednice  Srednji Statovac uzaludno pokušava da dođe do nekog od nadležnih.

Njima se urušava asfalt, u dužini od 11 kilometara, koji su napravili Direkcija za puteve i svojim novcem Radule Karadžić iz Gornjeg Statovca, još 1994. godine. Da nije bilo tog čoveka, do ovih, kao i mnogih drugih sela, kao što su Široke njive, Tovrljane, Duboke doline i ostalih ne bi moglo da se priđe.

Kako je mnogo godina prošlo do tada, neke deonice puta su potpuno propale, šiblje i granje je okupiralo obe strane puta, a niko se time ne bavi. Deo od Gornjeg Statovca ka Rankovoj reci odneo je potok.

-Obećali su nam prošle godine, lično načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković, a kod njega je tada u kancelariji bio i gradonačelnik Milan Aranđelović da će se ove godine posipati 700 metara puta koji ova sela povezuje sa pute za Prolom banju, koji je deo radanskog klastera. Ništa nisu uradili. Miljković je blokirao telefon,a do Aranđelovića ni mejlom ni telefonom, a kamo li uživo ne možemo da dođemo. Sada su isključili telefone, ne primaju građane, beže od istih. Kao da štrajkuju- objašnjava naš sagovornik, koji nam je tačno po datumima nabrojao kada su se sve obraćali čelnicima ovog kraja.

Tako se na primer, između ostalog, Mesna zajednica obratila zahtevom Gradu za sanaciju puta 2.6.2021. i grad nije odgovorio, kao ni na mejllove od 26.4.2023, 12.6, 29.6. i 5.6.2023. Ni načelnik okruga Miljković nije odgovorio na poslata dva mejla 29.6.2023. i 1.9.2023. godine.

-Ovim ljudima put je život. Iako zimi nema mnogo meštana, ali barem u Dubokoj dolini ih ima, čak 13 domaćinstva, u Gornjem Statovcu pet domaćinstva, da ne pominjemo ostale- objašnjava Spasić.

Dodaje i to, da su sve to glasači SNS, odnosno da svi glasaju Aleksandra Vučića.

-Ovi krajevi su takvi, ništa ne traže od države, ali su uvek ginuli za nju i tako je od Prokuplja sve ka Kuršumliji- dodaje Spasić.

 Ipak, najstrašnije od svega je to da upravo te glasače zbog kojih su na vlasti, oni su potpuno zaboravili i čak ih ne udostoje ni na mejl da im odgovore, pa makar da kažu da nemaju para za te radove!

11
0
Prethodni tekstKRUŠEVAČKA OPOZICIJA POTPISALA SPORAZUM
Sledeći tekstNAMA JE NEPRIJATNO, A VAMA?

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime