Naslovna Ljudi GROŽĐA NEMA, ALI ZATO RODIO KIVI U OGROMIM KOLIČINAMA

GROŽĐA NEMA, ALI ZATO RODIO KIVI U OGROMIM KOLIČINAMA

0
Pune grane južnog voća, foto.Privatna arhiva
Ad

I dok se voćari žale kako odavno nije bilo ovako loše godine, te je u svakom voću rod slab, u jednom dvorištu u Donjoj Rečici, kivi na sve strane! Na samo tri struka, po slobodnoj procei ima oko 100 kilograma ovog južnog voća. Milan Grujić, ponosni vlasnik je i sam iznenađen ovogodišnjim rodom i nije siguran šta da radi sa tolikom količinom.

-Mnogo je to vitamina C, za jednu godinu- šali se on.

Te tri biljke je posadio pre sedam godina, a počele su da rađaju pre četiri godine. Šire se kao vinova loza i zasadio ih je kraj kuće.

-Imam jednu mušku i dve ženske, jer kivi, kao što svi znaju ne može da rađa, kao nema par. Ovde kod mene dve devojke na jednog momka- šali se naš sagovornik.

Kaže da se biljke paze prve tri godine i zimi moraju da se štite, a kasnije ne, samo se zalivaju.

-Moraćemo ubrzo da ga uberemo, jer teško da će baš da sazri sa ovim našim trenutnim temperaturama, pa će ubran da sazreva. Mislim d aćemo poludeti od vitamina- smeje se naš sagovornik.

Vinogradari kukaju kako nikad manje grožđa, oni koji imaju šljivike su već prežalili ovu godinu, a kivi se izgleda dobro snalazi na ovom našem prostoru, ili su se vremenske prilike malo promenile.

7
0
Prethodni tekstPUKLA VODOVODNA CEV
Sledeći tekstKAD TE IZNENADI SASVIM OBIČAN DAN

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime