Naslovna Sport FUDBALSKI TERENI U PROKUPLJU

FUDBALSKI TERENI U PROKUPLJU

13
0
Stari fudbalski teren srusen 1959.g.
Ad

Prvi fudbalski teren  izgrađen je na desnoj obali Toplice, na mestu zvanom “Širina” gde je danas locirana železnička stanica. Fudbaleri sa trenerom su zaravan obraslu travom i šipražjem izravnali i očistili a S. Dančević je poslao grede za stative i prečke. 

Pre izgradnje železničke stanice 27.12.1925. godine, preseljen je teren u Lipar (danas postoji samo ulica Liparska), deo Garića. Prokupački klub menja po treći put lokaciju terena jer se 1931. godine na prostoru Lipara gradi logor garnizona u Prokuplju. Nova lokacija je prostor gde se danas nalaze zgrade bivše fabrike “Topličanka”, a teren je svečano otvoren 4.7.1931. godine.

Stari fudbalski teren srusen 1959.g.

Novi fudbalski teren svečano je otvoren 1.4.1948. godine zahvaljujući aktivu “Građevinar” koji je bio u sastavu preduzeća “Zidar”. Teren se nalazio u blizini zgrade “Stolarskog kombinata”, a u njegovom sastavu je bio fudbalski teren, odbokajški teren, lakoatletska staza, prostor za vežbanje sa spravama sa viskom gredom, teren za skok udalj, prostor za bacanje kugle, jarbol za penjanje i dva teniska igrališta.

Fudbalski teren OFK Topličanin

Izgradnjom pamučnog kombinata “Topličanka” sportski tereni su srušeni i premešteni na mesto zvano “Vašarište”, na kome se nalaze i danas.

Izvor: Brošura “130 GODINA PROKUPAČKOG SPORTA 1887-2017”

1
0
Prethodni tekstTOPLIČKI PREDSEDNICI SE NEĆKAJU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime