Naslovna Moj ugao SMENE OD MESEC DANA SU STRAŠNE ZA PORODICU

SMENE OD MESEC DANA SU STRAŠNE ZA PORODICU

2
Ili nešto kriju, ili neće da kažu sve što imaju! Foto:Prokuplje press
Ad

Promena smena na nedelјu dana  u osnovnim školama je  moguća u celoj Srbiji, ali  u Prokuplјu je to veliki problem.

 Prošle godine  je roditelјima učenika osnovnih škola  rečeno da će do promene smena na nedelјu  dana doći sledeće školske godine, ali  i sada se nastavlјa  kao ranije, da promena na nedelјu dana nije izvodlјiva.

 Koliko je nama roditelјima  poznato u većini škola u Srbiji, smene se menjaju na nedelјu dana. Mnogi od nas rade u fabrici Leoni, menjamo smene svake nedelјe i većini bi odgovaralo da se i smene naše dece u školama menjaju na isti način. Tako bi se lakše organizovali oko čuvanja i brige o deci, naročito u prvom i drugom razredu. Više puta smo se obraćali inspekciji u Prokuplјu i rečeno nam je da o tome odlučuju direktori škola uz uvažavanje zahteva roditelјa i dece.

Smatramo da to nije tako, jer više godina unazad očekujemo da se izađe u susret našim potrebama , ali uvek dobijemo isti odgovor. Uvek nam je rečeno da to nije moguće zbog prevoza.

Ako je problem u prevozu pitamo se kako ovaj problem nemaju ostale opštine i gradovi koji su mnogo veći od Prokuplјa. Da li je moguće da samo u Prokuplјu direktori škola i čelnici Grada ne mogu da  dogovore prevoz učenika i zaposlenih. Mi nemamo drugi izbor nego da decu upisujemo u produženi boravak, ali i tu smo zakasnili jer kako kažu direktori već su im popunjeni kapaciteti  i nemaju mesta da prime decu. Roditelјi koji su
imali sreće pa su ugrabili mesto u produženom boravku ,kažu da su deca premorena kada posle podne idu na nastavu, a pre podne su u boravku po mesec dana i ne viđaju se sa svojim roditelјima. I TAKO MESEC DANA… 

Da li većnik za obrazovanje i direktori razmišlјaju kako da rešimo probleme, smene na nedelјu dana nisu izvodlјive, mesta u produženom boravku nema, šta mi roditelјi da radimo, a sve se radi u interesu dece i roditelјa.

Zabrinuti roditelјi

13
4
Prethodni tekstARARAT JE IZAZOV KOJI NE BIH PONOVIO
Sledeći tekstI DALJE SPAVA U PARKU, ŠTA KAŽU NADLEŽNI?

2 KOMENTARA

  1. Закон дозвољава промену смена на највише месец дана.
    Са друге стране, сви могући ритмови деце (да не кажем “рутине” биће разорени ако се смене буду мењале на недељу дана.
    Толико.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime