Naslovna Društvo  GEOGRAFI VODE GRAD

 GEOGRAFI VODE GRAD

405
1
Sramota! Foto:Prokuplje press
Ad

Ko vodi grad, nije važno, jer će vremenom naučiti šta treba da radi. To je zaključak nakon našeg pokušaja da saznamo koje su reference uticale na lokalnu samoupravu i gradonačelnika Prokuplja Milana Aranđelovića da na funkciju svog zamenika imenuje Miroslava Antovića.

-Dokaz o radnom iskustvu zamenika gradonačelnika Miroslava Antovića  ne posedujemo, jer isti nisu uslov za funkciju koju obavlja- navode iz Gradske kuće u odgovoru na Informaciju od javnog značaja koju smo im uputili.

Ono što smo pitali, a uspeli da saznamo je da je Antović, kako je neko već u komentaru naveo, diplomirani demograf, te da je završio Geografski fakultet u Beogradu. I sve pohvale, naravno za to, ali nama je važno, koliko Antović poznaje funkcionisanje lokalne samouprave, zakone, pravila, propise, ekonomsku sferu… i sve ono što je potrebno da poznaje da bi bio na ovoj funkciji. Ipak, izgleda da je samo nama to važno, jer ako se prisetimo, i gradonačelnik Aranđelović je završio isti fakultet, pa je gradonačelnik.

Ne samo za njih dvojicu, već i za ostale članove Gradskog veća, nosioce funkcija, nema nikakvih podataka na zvaničnom sajtu Grada Prokuplja, a to bi trebalo da bude mesto gde svaki građanin može da dobije osnovne informacije o onima koje plaća. Sem imena i prezimena i svečane slike, ništa od podataka.

Znamo samo da Gradsko veće čine: Milica Erić, Snežana Lukić Rakonjac, Vladica Mladenović, Miladin Radoičić, Milena Petrović, Tijana Sredojević, Nebojša Radenković, Dejan Tonić. Neke dobro znamo, grad je mali, a neka nova lica bi mogli da upoznamo, kada bi imali priliku i mogućnost, ali kako kažu u Gradskoj kući, nepotrebno je da znamo, jer funkcija je funkcija i ni oni, ako im baš poverujemo, ne poseduju podatke o referencama, jer funkcija ne zahteva da se opterećujemo tim sitnicama.

7
1
Prethodni tekstBOKSERI RAZBILI PROTIVNIKE!
Sledeći tekstOVE NEDELJE OSAM NOVIH BEBA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime