Naslovna Politika KORUPCIJA VLADA DRŽAVOM I MALIM SREDINAMA

KORUPCIJA VLADA DRŽAVOM I MALIM SREDINAMA

1
On računa, nije mu teško, foto:Prokuplje press arhiva
Ad

Nosioci političke korupcije uništavaju budućnost društva, o čemu najbolje govori podatak da je u 2022. godini od 50 najvećih javnih nabavki vrednih više od 1,1 milijardu evra u 34 bio samo jedan ponuđač, u 15 po dva, a samo u jednoj javnoj nabavci tri ponuđača, izjavio je član novoformiranog Antikorupcijskog tima Dveri Dragan Dobrašinović iz Prokuplјa.

On je na konferenciji za novinare koja je organizovana u Beogradu dodao da se svakodnevno susrećemo sa novim i očiglednim primerima korupcije na najvišem državnom nivou.

-U Srbiji, kada je korupcija u pitanju, ništa novo. I dalјe se javnim dobrom od strane pohlepne i kriminalne vlasti trguje u privatnom interesu, i dalјe političko – poslovni karteli ostvaruju brutalne ekstraprofite na račun građana, i dalјe nosioci politička korupcija najvišeg nivoa uništavaju budućnost zemlјe i društva, i dalјe kvazinezavisno pravosuđe ne preduzima ništa da to spreči, i dalјe zatvori nisu nove višegodišnje adrese korumpiranih političara i njihovih biznis patrnera- podetio je Dobrašinović.

Objasnio je da nije tako, ne bi od 50 najvećih nabavki u zemlјi u 2022. godini vrednih preko milijardu i sto miliona evra u čak 34 broj ponuđača bio 1, ne bi prosečan broj ponuđača po nabavci u 50 najvećih iznosio tragičnih 1,34, ne bi kamera od 40 evra bila plaćana 700 niti bi kvadratni metar ekskluzivnog poslovnog prostora u vlasništvu grada na jugu zemlјe bio prodavan juče otvorenoj firmi sa osnivačkim ulogom od 100 dinara po ceni od 630 evra, odnosno tri puta nižoj od tržišne.

-Novo je jedino, a i to ne sasvim, što će Srpski pokret Dveri od sada javno, pred celom Srbijom, obznanjivati i dokumentovati slučajeve korupcije lokalnog i nacionalnog nivoa i insistirati da nadležne institucije počnu sa procesuiranjem odgovornih. Ovo će biti stalna aktivnost našeg Antikorupcijskog tima i zadovolјstvo nam je da vas pozovemo da pratite naše napore u borbi protiv ovog društvenog zla. Ujedno pozivamo i sve građane koji imaju ozbilјna saznanja o koruptivnim aktivnostima lokalnih i državnih funkcionera da našem timu prosleđuju kredibilne indormacije na adresu protivkorupcije@dveri.rs – naveo je Dobrašinović.

5
0
Prethodni tekstOVAKO SU UKRALI AUTOMOBIL
Sledeći tekstPROKUPAČNI GLEDAOCI U MONTEVIDEU

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime