Naslovna Društvo SRETKOVIĆ ĆE JAVNO REĆI ŠTA MISLI O UPOZORENJU KOJE JE DOBIO

SRETKOVIĆ ĆE JAVNO REĆI ŠTA MISLI O UPOZORENJU KOJE JE DOBIO

7
Slavoljub Sretković, foto:Prokuplje press
Ad

Slavoljub Sretković, poštar odlučio je da u sredu u 15 časova ispred Glavne pošte u Pešačkoj zoni javno kaže šta misli o upozorenju koje je dobio od JP „Pošta Srbije“ i poslovnice u Prokuplju.

On je prošle srede dobio opomenu pred otkaz, zato što je Grad Prokuplje poslao dopis upravnici prokupačke „Pošte“ u kojem traži da se izjasni šta je i kako je Sretković u radno vreme mogao da bude ispred kabineta gradonačelnika Milana Aranđelovića sa meštanima Kruševice. Nakon toga od njega je zatraženo da se pismeno izjasni, a onda je dobio i opomenu pred otkaz.

-Odlučio sam, kako se u tom rešenju tražilo i da se izjasnim, to ne uradim u pisanoj formi, već javno. Mislim da je reč o političkom progonu, koji se vrši nada mnom, jer nisam u vladajućoj stranci- objašnjava Sretković šta smatra da je pozadina ove opomene.

Ovo nije prvi put da Grad Prokuplje „tužaka“ ljude institucijama i ustanovama u kojima su zaposleni. Pre nešto više od godinu dana, krajem septembra gradonačelnik Prokuplja Milan Aranđelović je poslao pismo RTS u kojem navodi da je njihov dopisnik iz Prokuplja Nebojša Đorđević, koji je pokušao da isprati proteste bivših radnika JKP „Hammeum“  „nagovarao te radnike da idu ispred njegove kuće i da razapnu šator!“ . Zbog tog pisma, svi novinari koji su pratili taj događaj, pisali su izjave RTS i odgovorno potvrdili da Đorđević nije nikoga podgovarao, već je samo pokušao, kao i ostali da radi svoj posao. Reagovalo je i Udruženje novinara Srbije i na kraju se sve zaboravilo.

Možda svi jesu zaboravili, ali mi nismo!

4
0
Prethodni tekstREDOM UDARAO PARKIRANA VOZILA
Sledeći tekstKONCERT KUD “ABRAŠEVIĆ”

7 KOMENTARA

 1. Da li je “politički progon” opomena pred otkaz za napuštanje radnog mesta? Da li smo sigurni da to ne radi svakodnevno? Da li je u skladu sa Zakonom o radu i pravilnikom o radu JP? I da osim priče o progonu dotični nijednom nije objasnio zašto je napustio radno mesto. Inače svedočio sam situacija a kada je u kompaniji Leoni raskinut Ugovor zbog više kašnjenja na posao a u jednom slučaju zbog napuštanja radnog mesta (a drugi ga prijavili da radi). Zašto bi poštar imao više prava? Zašto nije uzeo slobodan dan ako želi da protestuje? Zašto nije tražio bar izlaz? I na kraju, po Zakonu je obavezan da se izjasni u roku od 8 dana. Zašto ne želi da poštuje Zakon? Ovo su sve pitanja na koja mora da odgovori pre nego što se pozove na ” politički progon” ali meni više deluje da je kao poštar navikao da radi kad hoće i šta hoće u radno vreme i sad zamislite Pošta ga politički proganja zato što ga pita gde je bio u radno vreme a za koje uredno prima platu.

  • A kad se ide na SNS miting , onda mogu svi furtom iz svih jkp , jp isl. da ne poštuju taj isti Zakon ! Ako mogu oni onda može i ovaj gospodin . Ili možda nema ista prava i nije jednak (moralno) zato što nije za SNS?

    • Ne poznajem gospodina , ali i na SNS skupovima ima i te kakvih posetioca destilerija iz javnih preduzeća! Tako da to ne umanjuje nikako njegovo pravo da bude jednak sa njima i iskaže svoj stav . NJegov život je njegov i on sam bira da li će i šta konzumirati . Uostalom , bolje alkohol nego ispiranje mozga

     • Ko hoce da ne gresi dusu (ako je uopste ima),neka se o ovom coveku raspita kod gradjana bivse Krusevicke opstine,odnosno korisnika bivse Krusevicke poste o radu i Karakteru i postenju ovog coveka.Mislim da ce mnodim komentatorima savest biti mirnija.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime