Naslovna Sport ATLETIKA JE VEŽBA DA DOKAŽEMO DA MOŽEMO

ATLETIKA JE VEŽBA DA DOKAŽEMO DA MOŽEMO

0
Marko Stojanović, foto:privatna arhiva
Ad

Marko Stojanović (35) iz Prokuplja već nekoliko godina ozbiljno se posvetio trčanju. Sve je krenulo 2019. godine, a 2021. godine trčao je i Beogradski maraton.

-Iako sam od malena bio okrenut sportu, trenirao sam i fudbal, a atletici sam se posvetio 2019. godine kada mi je preminuo otac. Nekako je to bio način da se lakše izborim sa gubitkom. Od tada, evo, četvrta godina, svakodnevno treniram- počinje svoju priču Stojanović, koji radi u Okružnom zatvoru u Prokuplju.

On opisuje da je nakon svake trke doživljaj drugačiji, a sve se svodi na osećaj ispunjenosti i pobede nad samim sobom.

-Kada počneš da gubiš energiju, posustaješ, želja i volja te guraju napred. I onda ideš do kraja. Atletika je dakle način da čovek dokaže da može i da ne odustaje- objašnjava naš sagovornik.

Podseća da je počeo da trči zbog sebe, bez plana da učestvuje na takmičenjima, a onda su spontano i ona došla na red.

-Istrčao sam Beogradski polumaraton i posvetio ga svojim roditeljima, kojima sam neizmerno zahvalan za sve što su mi pružili u životu. Veliku zahvalnost osećam i prema Aleksandru Krstiću i Milanu Ivanoviću, koji su mi mnogo pomogli svojim vežbama da se nakon operacije 2022. godine koju sam imao ponovo vratim u formu i na stazu- dodaje naš sagovornik.

Nije član nijednog atletskog kluba i ne meri sitrčane kilometre, ali za ovih par godina kaže da ih je zaista bilo mnogo. Posebno ga ispunjava kada trči u humanitarne svrhe, pa rado učestvuje u takvim događajima.

-Iskoristio bih ovu priliku da predložim Gradu Prokuplju da organizuje trku u čast heroja „Gvozdenog puka“ mislim da oni zaslužuju d aih i na taj način pamtimo- predlaže Marko Stojanović.

Svaki trenutak u životu je dragocen, a sport, atletika, ili bilo koji drugi, pomaže čoveku da istraje u svim situacijama i da dokaže da poraz lako može da se pretvori u pobedu, samo ako je čovek spreman da se potrudi!

0
0
Prethodni tekstOD JUTROS OPET ŠETANJE PEŠAČKIM
Sledeći tekstDO SADA ODSTRELJENO 40 JEDINKI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime