Naslovna Hronika POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJNE POLICIJE

POJAČANA KONTROLA SAOBRAĆAJNE POLICIJE

340
3
Uhapšeni u Novom Sadu, foto:Prokuplje press
Advertisiment

Pripadnici saobraćajne policije Ministarstva unutrašnjih poslova, od 16. do 22. septembra, u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“ sprovodiće međunarodnu akciju pojačane kontrole saobraćaja na teritoriji čitave zemlјe.

Ova akcija se istovremeno sprovodi u 30 evropskih zemalјa članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), dok je projekat podržan od strane Evropske komisije i ima za cilј podizanje svesti o značaju poštovanja saobraćajnih propisa i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda i posledica nezgoda na evropskim putevima.

U akciji će biti angažovani svi raspoloživi policijski službenici, kao i svi uređaji za kontrolu saobraćaja.

Tokom sprovođenja projekta, policijski službenici saobraćajne policije tokom kontrole poseban akcenat usmeriće na otkrivanje prekršaja kojima se najviše ugrožava bezbednost saobraćaja, kao što su prekršaji prekoračenja brzine, nepropisnog preticanja, upravlјanja vozilom pod dejstvom alkohola i nepropisnog korišćenja mobilnog telefona za vreme vožnje.

Takođe, u okviru projekta „ROADPOL dani bezbednosti“, u sredu, 20. septembra 2023. godine, obeležiće se Dan bez poginulih u saobraćajnim nezgodama na evropskim putevima.

Prethodni tekstZA MARTINOVO PRAVO NA ŽIVOT
Sledeći tekstU HALI ZAKLJUČAN TOALET, A TURNIR U TOKU

3 KOMENTARA

    • Zar zaista misliš da policija u Prokuplju ima dovoljno policajaca da kontroliše saobraćaj u centru grada? Oni centar zaobilaze u širokom luku jer da su tamo videli bi haos od nepoštovanja propisa od strane taksista. Ovako oni lepo pošalju policajce ko zna gde pa se ono što ne vide nije ni desilo. Nažalost po njih “ponekad” neko eto tako “malo” čukne neko vozilo pa oni moraju da dođu i do centra samo ni tada ne vide blokirane rampe na ulazima u pešačku zonu, ne vide vozila parkirana na pešačkim prelazima i na propustima za invalide. Oni samo dođu, urade zapisnik i pobegnu na mesto okupljanja da ne bi slučajno videli još nešto.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime