Naslovna Društvo KAVČIĆ  NUDI BESPLATNE UDŽBENIKE ZA DECU IZ TOPLICE

KAVČIĆ  NUDI BESPLATNE UDŽBENIKE ZA DECU IZ TOPLICE

1
Nude da pomognu, foto:Prokuplje press
Ad

Fondacija Alek Kavčić ponudila je besplatne udžbenike đacima u Topličkom okrugu, gde su aktivisti i građani u četvrtak blokirali magistralni put Niš-Priština.

-Dozvolite nam da pomognemo. Fondacija Alek Kavčić će, uz pomoć donatora i partnera, poslati svoje udžbenike đacima. Direktori, nastavnici, ovo je apel na vas. Usvojite udžbenike Fondacije za nastavu, a mi ćemo se postarati da besplatno stignu do đaka- napisao je osnivač te fondacije, Alek Kavčić, na društvenoj mreži “Iks” (X).

Reč je o Fondaciji koja je formirana pre par godina i koja omogućuje besplatno preuzimanje udžbenika u pdf formatu za sve razrede osnovne škole. Ti udžbenici su ušli u listu odobrenih udžbenika Ministarstva prosvete. Oni se mogu i kupiti, u Fondaciji, po desetostruko nižoj ceni od ostalih. Primera radi, koplet knjiga za neki razred košta 2.300 dinara, dok je kod drugih izdavača oko 20.000 dinara. Cilj Fondacije je da se finansijski olakša roditeljima, ali i da svako dete ima mogućnost da koristi udžbenike. U mnogim školama i gradovima u Srbiji se već isti koriste.

Kako lokalne samouprave nisu reagovale na apele građana, oni su blokirali magistralu i tu blokadu držali nekoliko sati.

Sada je na direktorima škola i nastavnicima da za narednu školsku godinu odobre korišćenje ovih udžbenika, kako bi oni mogli da se preuzmu.

0
0
Prethodni tekstRODITELJI I DALJE ŠETAJU
Sledeći tekstREŠEN PROBLEM VODOSNADBEVANJA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime