Naslovna Politika PROKUPAČKI SNS NE POŠTUJE PRAZNIK KOJI SU ONI UVELI

PROKUPAČKI SNS NE POŠTUJE PRAZNIK KOJI SU ONI UVELI

133
0
Ili još spavaju, ili ih baš briga za praznik! Foto:Prokuplje press
Advertisiment

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, 15. septembar, koji se od 2020. godine slavi kao državni praznik, nisu obeležili, kako je to po protokolu, u SNS u Prokuplju, jer na njihov prostorijama nije istaknuta zastava. U to smo se uverili danas u 12.42 časova kada je nastala fotografija koju objavljujemo.

I to baš u danu kada predsednik Srbije Aleksandar Vučić i doskorašnji predsednik SNS koji je i inicirao ovaj praznik dolazi u Niš, prokupački naprednjaci izgleda prvi ne znaju da zastava barem danas mora da se viori na zgradama, objektima. I dok su im puna usta nacionalnog jedinstva, patriotizma, dok druge targetiraju kao izdajnike srpskog naroda, oni su ti koji su zaboravili da se “zalažu” za Srbiju.

Praznik slabo poštuju i ostali, pa je redak slučaj da smo primetili da je tokom prepodneva zastava obeležila objekte i zgrade.

E sad, možda će nekog i da kazne, jer zakon nalaže da se državni praznici obeležavaju vidno istaknutom zastavom, ali čisto sumnjam da će to da se desi sa onima koji su se nastanili u zgradi nekadašnjeg Radničkog univerziteta.

Šta li bi im rekao predsednik Srbije da se evo sad slučajno prošeta Prokupljem i poseti prostorije SNS?

VUČIĆ SE DOGOVORIO SA DODIKOM I TO JE TO

Praznik je ustanovljen na osnovu dogovora rukovodstva Srbije i Republike Srpske (RS). Ideja o uspostavljanju zajedničkog praznika Srbije i RS u javnost je izneta posle sastanka predsednika Srbije Aleksandra Vučića i premijerke Ane Brnabić 2020. godine sa rukovodstvom RS.

Zanimljivo je da zvanično ovaj praznik nije prošao skupštinsku proceduru, odnosno nije upisan u Zakon o državnim praznicima, Član 1a.

Prethodni tekstSVI MORAJU NA SKUP

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime