Naslovna Iz okruženja Kuršumlija NAŠA DECA NISU MANJE VREDNA

NAŠA DECA NISU MANJE VREDNA

2
Današnji protest, foto:Prokuplje press
Ad

Na Kastratskoj petlji od 12 časova održan je protest građana Toplice zbog toga što lokalne samouprave ne žele da obezbede besplatne udžbenike za osnovce. Istovremeno su okupljeni blokirali magistralni put Niš- Priština na nekoliko sati. Ovo je drugi u nizu protesta sa istim ciljem, ali nadležni ne raguju.

Zvezdan Ristić je podsetio da su prethodno građani pokušali da razgovaraju sa predstavnicima sve četiri opštine, pa i sa načelnikom Topličkog okruga Zlatanom Miljkovićem o ovoj inicijativi, ali su svi oni gluvi za tu ideju.

-Nije tačno da para nema. Lokalnom tajkunu su Aleksandar Vučić i Ana Brnabić do sada dali od 20 do 25 miliona evra za privatno preduzeće, ne samo tako što su im omogućili kupovinu hotela ispod nabavne cene, već i izgradnjom pristupnih saobraćajnica, puteva, kolektora za iste. To je toliko para, da 161 godinu deca u Kuršumliji mogu da dobijaju besplatne udžbenike- kazao je Ristić između ostalog u svom obraćanju okupljenima.

On je dodao da je zaključak da para ima i umesto da se one daju siromašnima, zapravo se otimaju od njih i daju najbogatinijma.

Ne samo da ćute predstavnici lokalne vlasti na jugu Srbije, već i u čitavoj Srbiji, jer je inicijativa o besplatnim udžbenicima podneta u 164 opštine, ali ni jedna za sada nije odgovorila na te zahteve.

-U institucijama sistema su gluvi. Nije u redu da svoja prava ostvarujemo na ulici, ali to je jedini način, jer da vlast valja, ne bismo. Svi moramo da damo svoj doprinos da se nešto promeni na bolje, a to ćemo najbolje učiniti kada na izborima glasamo protiv ove vlasti- poručio je narodni posalnik iz Leskovca Nebojša Cakić.

Okupljeni građani najavljuju da neće odustati od ove inicijative, te će naredna blokada biti osam sati, pa ako i tada nema odgovora, orgaizovaaće blokadu u trajanju od dvadeset i četiri sata.

0
0
Prethodni tekstI DANAS MALOPLANCI ŠETALI
Sledeći tekstBICIKLISTA IZ KURŠUMLIJE ZAUZEO 10. MESTO

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime