Naslovna Društvo POŠTARU PRETE OTKAZOM

POŠTARU PRETE OTKAZOM

3
Slavoljub Sretković, foto:Prokuplje press
Ad

Poštar Slavoljub Sretković dobio je pisanim putem od svog poslodavca opomenu pred otkaz jer je kako se navodi, u radno vreme bio da protestuje u Gradskoj kući. Reč je o pokušaju meštana Kruševice i okolnih sela da razgovaraju sa gradonačelnikom Milanom Aranđelovićem o katastrofalnoj putnoj infrastrukturi. Gradonačelnika nisu videli, a razgovarali su sa njegovim zamenikom Miroslavom Antovićem i načelnikom Gradske uprave Nevenom Jović u velikoj sali. Već sutradan je sa adrese Grada Prokuplja na adresu upravnice Pošte stigla pritužba da je Sretković bio sa njima. Onda se od njega tražilo da piše izjavu, a tokom jutra obavešten je i da je dobio upozorenje pred otkaz!

-Bio sam vidno uznemiren, kao i moja supruga i čak smo potražili lekarsku pomoć. Za godinu dana idem u penziju. Do sada sam uvek besprekorno obavljao posao, nikada nemam nikakvu kaznu. I tog dana sam prvo uredno završio svoje zadatke, odnosno podelio svu poštu koju sam imao. Ne razumem šta žele, sem da pokušavaju da me zaplaše, da se ne borim za svoja građanska prava- kaže Sretković.

Dodaje da toliku presiju i pritisak nikada u životu nije doživeo i da prosto ne može da veruje šta mu se događa.

-Čak i da toga dana nisam ispunio svoj radni zadatak, a jesam, trebalo je da mi daju opomenu, odbiju 10 odsto od plate, na primer,  a ne odmah da prete otkazom. Ovo je zaista presedan- komentariše Sretković situaciju u kojoj se našao.

On je i kao predsednik u ostavci Mesne zajednice Kruševica u obavezi da obavlja svoje poslove kao takav i da sa meštanima koje predstavlja Kruševicu, ali mu je to na ovaj način uskraćeno.

Njegov postupak u ime Pošte vodio je Aleksandar Simonović, koji je pre Milana Aranđelovića bio gradonačelnik, a koji se nakon prestanka funkcije obreo u Poštu. Obojica su iz redova SNS, doduše Simonović je pre SNS bio član DS, pa je napustio stranku.

Od puta za meštane Kruševice, ostala je samo pretnja otkazom za poštara, koji je kao i ostalih davdestak meštana hteo da zna kada će i ovaj put doći na red za sanaciju.

0
0
Prethodni tekstDETE PONELO NOŽ U ŠKOLU
Sledeći tekstSUTRA SE UNIŠTAVAJU ZAOSTALA EKSPLOZIVNA SREDSTVA

3 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime