Naslovna Društvo PLAŠIMO SE ZA BEZBEDNOST NAŠE DECE

PLAŠIMO SE ZA BEZBEDNOST NAŠE DECE

946
2
Obezbešuju bezbednost dece, foto:Prokuplje press
Advertisiment

Grupa zabrinutih roditelja dece koja pohađaju Osnovnu školu “Svetislav Mirković Nenad” u Maloj Plani  jutros u 7.30 je na kratko otežala saobraćaj na magistralnom putu Niš- Priština prelazeći pešački prelaz u znak protesta zbog nebezbednosti na ovom potezu.

-Pokušali smo da vozačima stavimo do znanja da se nalaze u zoni škole i da njihova brzina ne treba da bude veća od 30 kilometara na sat- objašnjavaju učesnici ove akcije.

Oni su okupljanje ponovili u 11.30 do 12.00 časova kako bi pomogli deci da bezbedno pređu put.

-I tako ćemo svakog dana, i sutra ujutru i sutra u podne i narednih dana, sve dok neko ne reši problem- kažu zabrinuti roditelji.

Oni dodaju da će nadalje da budu i ležeći policajac i semafor sa meračem brzine i sve da im se pridružite kako bi u što većem broju izašli na ulicu i na taj način uputili apel nadležnim organima da konačno preduzmu nešto i obezbede decu i sve ostale učesnike u saobraćaju.

Magistralni put Niš- Priština koji prolazi kroz ovo selo zapravo ga deli na dva dela. Frekvencija vozila je ogromna, a postoji samo jedan pešački prelaz, bez znaka koji ga najavljuje.

-Sa jedne strane je ambulanta, pošta, a sa druge prodavnice, škola. Svakodnevno svako od nas najmanje jednom ga prođe i zaista je za sve opasan, posebno za decu i starije ljude- objašnjava Daniela Ristić jedna od zabrinutih meštanki ovog sela.

Oni su ovog proleća pokupali peticijom i dopisima gradonačelniku Prokuplja Milanu Aranđeloviću, saobraćajnoj inspekciji Grada Prokuplja, Javnom preduzeću “Putevi Srbije” da skrenu pažnju na problem koji imaju i da izdejstvuju semafor koji upozorava na blizinu škole, kao i ležeće policajce, ali im niko sem JP “Putevi Srbije” nije odgovorio. U ovom preduzeću im je rečeno da taj problem nije u njihovoj nadležnosti.

Kako ne znaju kome više da se obrate rešili su da oni budu saobraćajni znaci upozorenja i to svakog dana. Najavljuju i da će tokom sutrašnjeg dana da se obrate Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture i ministru Goranu Vesiću.

Prethodni tekst15 BEBA ZA SEDAM DANA
Sledeći tekstDETE PONELO NOŽ U ŠKOLU

2 KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime