Naslovna Moj ugao IZLOŽBA BEZ OTVARANJA, SMEĆE BEZ IZNOŠENJA

IZLOŽBA BEZ OTVARANJA, SMEĆE BEZ IZNOŠENJA

0
Živuckamo mi tako, foto:Prokuplje press
Ad

Učenici i nastavnici na broju, pripreme za vašar u toku, strašna nezgoda u cigalni i par sitnijih događaja, obeležili su nedelju za nama. Bilo je tu i sporta, kulture, građanske jadikovke oko neiznošenja smeća i naravno otvaranje izložbe bez otvarača (namerno napisana reč) .

Ako nas pratite znate da se trudimo da Vas obavestimo o svemu, pa smo i mislili da odemo na izložbu u petak “Drugi balkanski rat na fotografijama i dokumentima” koja je otvorena, ali manjak ljudstva nas je sprečio. Šta da Vam kažem, izvini kulturo, bilo je prioritetnijih događaja u tom momentu: reših da počnem da vežbam, a i kolege su imale druge privatne neodložne poslove. Većali smo ko će na tu izložbu, svi smo se nudili, jer sećate se crvenih slova na najavnom plakatu, obećavala su dobar provod, ali kao da smo znali, da do otvaranja neće doći, jer onaj koji je narodni poslanik iz Prokuplja, a živi u Beogradu, Darko Laketić, bio je sprečen da otvori izložbu. Kao da su nam neke sile kazale da će crvena slova na plakatu da nestanu, pa smo kulturu stavili u drugi plan i propustili taj važan događaj. Ne dođosmo mi, ne dođe ni on, ili ne dođe on, a ne pojavismo se mi. Ali ako je suditi po fotografijama koje su objavljene na Fejsbuk strani Narodnog muzeja Toplice, sem načelnika okruga Zlatana Miljkovića, gradonačelnika Milana Aranđelovića i predsednika skupštine Dejana Lazića, koji su kao i mi predosetili da nema otvarača, ostali su prisustvovali. Lepo rekoh ja pre neki dan, da će ih na broju biti. Šta je sprečilo pomenutog da ne dođe i otvori izložbu, ne znamo. U nekim krugovima se pominju neki važni sastanci, ali ko to može znati.

Druga stvar koju izdajamo za ovu nedelju je nečistoća u gradu. Na sve stranu smeće, prepune kante i kontejneri, priča million puta ispričana, a opet svakodnevno aktuelna. Hiljade slika čitalaca, žalbi, pritužbi, molbi, pisanja tekstova, ali ama baš niko ne reaguje. “Por Werner Weber” ćuti i tera po svom, građani bacaju otpatke gde stignu i tako u krug. Ukupno za ova dva meseca koliko trajemo napisali smo osam tekstova samo o smeću! Da ne govorimo o onima u kojima se spominje. Na kraju se nameće zaključak da su obe strane skoro iste, neodgovorne, neozbiljne i nesavesne, skoro podjednako.

I tako prođe i ova nedelja, puna uzbudljivih situacija, a šta nas očekuje, videćemo ovih dana. Ovo smo mi izdvojili, a šta biste vi?

Biljana Roganović

0
0
Prethodni tekstDAN VATROGASACA OBELEŽIĆE SE NIZOM AKTIVNOSTI
Sledeći tekstNA PRODAJU HIDROELEKTRANA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime