Naslovna Društvo WEBER UŽAS, GRAĐANI JOŠ GORI

WEBER UŽAS, GRAĐANI JOŠ GORI

2
Prepun i oko njega smeće, foto:čitalac
Ad

U Ulici Vojislava Ilića već druga nedelja je kako preduzeće koje obavlja uslugu iznošenja smeća „Por Werner Weber“  nije isprazio kontejner koji stoji na prostoru ispred obližnje šume. Zato se smeće širi po tom platou, koji služi kao letnjikovac . Ajde što oni ne obavljaju posao, koji uredno naplaćuju, već i građani iako je kontejner prepun, bacaju smeće na sve strane.

-Ovo je neizdrživo. Posebno po ovoj vrućini. Lepo vide da je kontejner prepun i opet bacaju, smeće se preliva, raznosi, ulazi u obližnja dvorišta. Užas- komentariše stanovnik ovog dela grada.

Dodaje da koliko su neprofesionalni u PWW toliko su i građani nesavesni.

Bitno je nagalsiti da su ovaj prostor, koji je bukvalno bio prekriven tonama smeća, polovinom aprila čistili učenici Osnovne škole „Ratko Pavlović Ćićko“ u okviru akcije koja je organizoavana. Tada su deca sa novosadskim ekološkim uređenjem provela dan pokušavajući da smanje naslage otpada koji su godinama taložili građani ove i Simonovačke ulice i prostor je evo do endavno bio koliko- toliko čist. Sada je sve po starom.

-Svi ovde živimo, ali neki izgleda vole da provode dane okruženi otpadom koji sami bacaju. Strašno- komentariše naš sagovorik.

Taj problem nije samo zabeležen na ovoj lokaciji. Bukvalno svakodnevno se i na Fejsbuku, kroz razgovor srećemo sa sličnim konstatacijama.

Problem iste prirode imaju i stanovnici Ulice Tanaska Rajića koji žive iza zgrade, jer naravno stanovnike zgarde mrzi da smeće odlažu u kante i bacaju u kotejner, već to čine kroz prozor. Em ni ovde ne prazne kontejnere kako je planirano, em i kad isprazne ne počiste oko već i zaposleni u PWW tokom pražnjenja deo ostave na ulici, em građani sami bacaju.

Prijavljivano je to više puta PWW, ali uzalud.

Jedino što sada građani treba da učine je da se obrate inspekciji Grada Prokuplja putem mejla: inspekcija@prokuplje.org.rs pa lepo da i oni preduzmu potrebne korake u svojoj nadležnosti.

I sve dok se ne promeni naša svest, živećemo okruženi smećem.

Ova slika nije ništa novo i nešto što već nije viđeno i o čemu nismo pisali, ali red je da se opet podsetimo kako se odnosimo sa okruženjem.

0
0
Prethodni tekstPOZNAT NADALEKO, A NEPOZNAT SVOM GRADU
Sledeći tekstDANČIĆEV MLIN PORUŠEN ZBOG MAGISTRALE

2 KOMENTARA

  1. Ja sam prolazila pored stambene zgrade gde je jedna gospodja bacila kesu sa smecem sa balkona zamalo me je pogodila u glavu.To je kultura kako ona moze da vaspita decu a kazu da je uciteljica.Prvo ona mora da zna za red i da ima kulture ona nije ni za sumu a ne da uci decu.Svugde smece ima svi da se zarazimo naplacuju dobro a prazne kad im padne na pamet

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime