Naslovna Iz okruženja Kuršumlija VEČERAS NA RTS PRVA OD TRI REPORTAŽE O TOPLICI

VEČERAS NA RTS PRVA OD TRI REPORTAŽE O TOPLICI

0
Scena iz reportaže o Kuršumliji iz doba Rima, foto:RTS
Ad

Večeras na drugom programu RTS od 21.50 časova u emisiji „Vremenska kapsula“ prikazaće se jedna od tri reportaže koje su tokom leta snimane u Toplici.

Ona je posvećena traganju za rimskim AD Finesom, važnom tačkom na glavnom putu koji je povezivao Naisus (današnji Niš), Hameum (Prokuplje), Ad Fines ( Kuršumliju), Ulpijanu (Lipljan), Terandu (Prizren) i Lisus (Lješ) u Albaniji. Prvi put gledaoci će imati priliku da čuju priču o Ad Finesu, gde se nalazio i šta danas baštinimo iz rimskog perioda na teritoriji Kuršumlije i njene okoline. Kroz rimski Ad Fines vode nas arheolog Milan Savić iz Kuršumlije i Aleksandar Milosavljević u ulozi rimskog legionara. Igrane scene sa legionarom snimane su u okolini Prolom Banje i u mestu Degrmen u blizini Kuršumlije.

Autor i urednik serijala: Svetlana Ilić, izvršni producent: Svetlana Bandić, glavni organizator: Zoran Zindović, dizajner špice: Dragan Bulović, snimatelј zvuka i dizajn zvuka: Damjan Popadić, Srđan Filipović, direktor fotografije: Vukašin Velјić, dron operateri: Dobrivoje Kaitović, Miroslav Kondić, montažer: Aleksandra Virijević Pavlek, reditelј: Saša Gabrić.

U reportaži učestuju i učenici prokupačke Gimnazije.

Nakon ove u narednom periodu emitovaće se još dve reportaže, jedna o dr Aleksi Saviću i jenda o Pločniku.

Detalje o reportažama možete pročitati u tekstu koji smo ranije pisali.

0
0
Prethodni tekstDETE I MAJKA HRABROST
Sledeći tekstDECA BEOGRADA ZA DECU PROKUPLJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime