Naslovna Društvo PRODAJU I ONO ŠTO NIJE NJIHOVO

PRODAJU I ONO ŠTO NIJE NJIHOVO

1
Mnogi mogu da se uposle, barem na kratko, foto:Prokuplje press
Ad

Prodaja lokala u kojem je nekada bila „Astra“ je obustavljena, odlučili su odbornici lokalne Skupštine. Do promene odluke da se proda ovaj lokal došlo se nakon što se javio vlasnik lokala, koji ga potražuje restitucijom!

-Agenciji za restu+ituciju podnet je zahtev za povrađaj imovine od strane fizičkog lica. Zbog ovih saznanja, obustavlja se postupak prodaje- rečeno je na sednici Skupštine grada Prokuplja, koja je održana u četvrtak 31. avgusta.

Tako je van snage stavljena ranije doneta odluka.

Ono što je zanimljivo je da je lokalna samouprava dakle htela da proda lokal u centru grada, u samoj Pešačkoj zoni, iako on nije njeno vlasništvo, a tu odluku su podržali odbornici ne samo SNS već i SPS. Lokal, po proceni komisije koja je formirana za ovu namenu, vredi 75.000 dinara po kvadratu, odnosno 5.550.000 dinara, s obzirom da lokal ima 74 kvadrata.Ipak, plan je osujećen, jer to zapravo nije vlasništvo grada.

Ovo nije prvi put da lokalna vlast pokušava da ispod žita proda, ili da koncesijom da imovinu koja nije njena. To su hteli da učine i sa teniskim terenima i salom koja je kraj Gradskog bazena, a koja zapravo pripada Teniskom klubu “Topličanin”. Iako su lokalni odbornici SNS i SPS glasali i za ovu koncesiju, kao i za sve ranije i nove prodaje, sa koncesijom bazena se stalo, barem za sada, jer je TK “Topličanin” podsetio da su oni zapravo pravi vlasnici te infrastrukture. I sada svi ćute o tome.

0
0
Prethodni tekstDOČEK PRVOG VOZA KROZ PROKUPLJE POČETKOM PROŠLOG VEKA
Sledeći tekstNOVI PORAZ TOPLIČANINA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime