Naslovna Iz okruženja Žitorađa  OBEZBEĐEN PREVOZ ZA ĐAKE IZ STARE BOŽURE

 OBEZBEĐEN PREVOZ ZA ĐAKE IZ STARE BOŽURE

1
Očajni roditelji! Foto:Prokuplje press
Ad

Deca iz Stare Božurne imaće obezbeđen privremen prevoz do Babinog Potoka, dok se trajno ne uvede linija koja će da im omogući da dođu do Osnovne škole „Nikodije Stojanović Tatko“,obećala je lokalna vlast u Opštini Žitorađa, čija delegacija je danas održala sastanak sa meštanima ovog sela.

Tokom popodeva meštane sela posetili su Marko Milenković i Ivan Stanojević i u razgovoru sa njima, predočena je situacija u kojoj je šest učenika osnovne i sedam učenika srednje škole, koji ne mogu da dođu do škole, jer ne postoji autobuska linija do sela.  Zbog problema u petak deca nisu otišla u školu, a roditelji su posetili lokalnu samoupravu u Žitorađi, gde je obećano da će ih neko posetiti.

-Danas smo imali sastanak u školi i zahvalila bih se ovom prilikom lokalnoj samoupravi Žitorađe koja je obećala da će obezbediti kombi koji će našu decu prevoziti do babinog Potoka, odakle ima autobus do škole. Tako će biti sve dok se trajno ne reši ovaj problem i ne uspostavi autobuska linija- kaže Monika Petrović nakon razgovora meštana sa Markom Milenkovićem i Ivanom Stanojevićem.

U međuvremenu roditelji dva učenika petog razreda su ispisala decu iz Osnovne škole „Nikodije Stojaović Tatko“ i upisala ih u osnovnu školu u selu Pejkovac, a ostala ne odustaju od Tatkove škole.

Da meštani nisu bili složni, da mediji nisu počeli da prate ovaj događaj možda se ništa ne bi ni promenilo. Uz to, svakako treba istaći da je i Opština Žitorađa reagovala, što na primer nije slućaj sa meštanima Kruševice i lokalnom samoupravom grada Prokuplja koji su i dalje gluvi za potrebe svojih glasača.

0
0
Prethodni tekstBOGATSTVO VEKOVA, A PROPADA
Sledeći tekstSVAKU NOĆ DIVLJAJU AUTOMOBILIMA

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime