Naslovna Društvo PRODATA ZGRADA APOTEKE

PRODATA ZGRADA APOTEKE

5
Završili i to! Foto:Prokuplje press
Ad

Na sednici Skupštine grada Prokuplja potvrđeno je da je zgradu Gradske apoteke od 431 kvadrat za 32 miliona dinara, u samom centru Prokuplja kupilo begradsko društvo sa ograničenom odgovornošću „Tatarino“ . Uvidom u registar Agencije za privredne registre, ovo društvo je osnovano 17. februara 2022. godine sa kapitalom od 100 dinara. Član je Sandro Tartari, a zakonski zastupnik Milan Svrdlin. Osnovna delatnost ovog DOO je izgradnja stambenih i nestambenih zgrada. Treba napomenuti da je ovo preduzeće i jednino koje se javilo na konkurs.

-Ovo je još jedan primer kako se najznačajnija prokupačka imovina prodaje ispod realne cene i sumnjamo ljudima bliskim SNS. Ko je to društvo, kakve su njegove namere, odakle im pare i koji je cilj kupovine nekog iz beograda zgrade u centru Prokuplja, zaista nam nije jasno. Za propadanje apoteke direktni krivac je lokalni SNS, a sada je i ovu zgradu prodao ispod nabavne cene. Kome, možemo samo da sumnjamo- prokomentarisao je prodaju zgrade apoteke Milomir Andrić, predsednik GrO Stranke slobode i pravde u Prokuplju.

I zaista, rasprodaja imovine započela je u neku ruku baš sa apotekom, kada je objavljena njena koncesija. Taj proces je završen decembra 2020. godine kada su Gradska apoteka i svih trinaest objekata na teritoriji Topličkog okruga dati su koncesionaru “Fili farm” na petnaest godina. Koncesija je pravdana time da Apoteka ne može da se izbori sa tržištem, te da posluje lose. Tada je njen direktor bio sadašnji načelnik Topličkog okruga Zlatan Miljković. On lično se dve godine ranije hvalio da je baš prokupačka apoteka proglašena za najboljom u Srbiji. Pre njega, direktor apoteke bio je i narodni poslanik SNS iz Prokuplja Darko Laketić za kojeg su se vezivale tri apoteke na Kosovu и Metohiji, koje su bile u vlasništvu sada njegovog pokojnog oca.

Ipak, iako je situaicja sa naglim propadanjem Gradske apoteke Prokuplje i dalje nepoznata, ona je sada završena i otuđenjem, odnosno prodajom njenog prostora u centru Prokuplja. Zašto se prodaje ova zgrada, nikom nije jasno, ako se zna i da „Fili farm“ ima prava da je koristi do isteka koncesije. Doduše, „Fili farm“ je pristao da se objekat proda, a na ovoj kao i na prethodnim sednicama Skupštine grada Porkuplja samo tri odbornika Srpske stranke „Zavetnici“ su bili protiv prodaje.

-Uopšte nam nije jasno zašto se prodaje objekat ispod realne vrednosti- prokomentarisao je odbornik ove stranke i narodni poslanik Marko Ristić.

0
0
Prethodni tekstSUPER ŽENA, SVE STIŽE I MNOGI SE PITAJU KAKO!
Sledeći tekstDVA AUTORA DOBITNICI “NAJBOLJE KNJIGE POEZIJE”

5 KOMENTARA

  1. 640 evra/m2 u strogom centru. Tatarinu i Svrdlinu. Svrdlo vrti gde burgija nece. Ovde ima posla za tuzilastvo. Tu ce sad bude sediste firme za gradnju stanova. Nego ko je stvarni vlasnik te firme ne ovi APR ovi fiktivni,to je pitanje

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime