Naslovna Moj ugao ZAMENIK GRADONAČELNIKA UME DA PRIMA PLATU, A NE ZNA DA POŠTUJE ONE...

ZAMENIK GRADONAČELNIKA UME DA PRIMA PLATU, A NE ZNA DA POŠTUJE ONE KOJI MU JE DAJU

2234
10
Miroslav Antović, foto.Sajt Grada Prokuplja https://prokuplje.org.rs/organi-grada/gradonacelnik/
Ad

Kada neko reši da se lati funkcionerskog posla, mora da nauči dve stvari:

-plaća se parama građana,

-odgovara tim istim građanima, čiji novac ide u njegov džep!

I takav čovek treba da je zahvalan javnosti koja mu je ukazala poverenje da ih predstavlja. I treba da zna i to da kao funkcioner ne sme da se obrecuje i viče na građane, novinare, jer su oni njemu poslodavac, a ne on njima. On mora da bude svetla tačka, pristojan, umeren i odmeren, a ne da na hodniku u Gradskoj kući pita što su došli i što ga novinar slika. I kako su došli, a nisu se najavili.

Naravno da imaju pravo da dođu, jer je Gradska kuća, pa i taj hodnik, vlasništvo građana, a ne pojedinaca. Naravno da novinar sme da ga slika, njega kao funkcionera i čoveka koji po Statutu grada Prokuplja (valjda ga je pročitao) ima svoje obaveze za platu koju prima i da ne postoji mesto, sem delimično u njegovoj kući jer u Zakonu o javnom informisanju i medijima u članu 82. se navodi da i bez pristanka pojedinca može da se objavi snimak, zapis, ako je on u interesu javnosti. Ovaj član se odnosi na snimke u privatnim kućama lica. Dakle, funkcioner nije običan čovek i njegova prava su čak i suženija od ovog.

Zato nije bilo potrebe da zamenik gradonačelnika Miroslav Antović sa arogancijom i zapovednički zabranjuje novinaru da ga slika u hodniku Gradske kuće i da ulazi u verbalnu raspravu i sa njim i sa građanima, koji godinama slušaju i gutaju laži, a od čijih para se upravo daje plata tom zameniku.

Da ne govorimo o tome da je tu bilo par žena i dva maloletna lica kojima baš taj zamenik treba da bude uzor, a ne nešto što gledaju sa čuđenjem.

Neću da dužim, toj situaciji je trebalo da prisustvujete da biste shvatili o čemu pričam. I njegovo ponašanje je njegovo vaspitanje i kultura, ali ono što je važno da su ovde malo pobrkani lončići: jer onaj ko treba da vam podnosi izveštaje šta je učino za vas jer ga plaćate, obrecuje se na vas, kao da on vas plaća. Zapamtite gospodine Antoviću, niste vi neko u privatnom preduzeću da moramo da Vas pitamo za dozvolu da Vas slikamo, već ste Vi naš izabrani predstavnik kojeg PLAĆAMO da radi za nas. I nije Gradska kuča Vaša prćija, nego ste Vi njen podstanar.

Kada se konačno postave stvari na svoje mesto, a nadam se da hoće jednoga dana, svima će biti lepše i lakše. Do tada možemo samo da se lupamo u glavu kako smo dozvolili da toliko pogrešimo!

I da, slikaću zamenika gradonačelnika gospodina Antovića kad god hoću, za sve pare koje odvajam za njegovu platu!

I malo ćemo da vidimo koga mi u stvari plaćamo, jer na sajtu grada sem kulturne slike zamenika Antovića nema ama baš ništa o njegovim referencama koje su ga učinile pravim čovekom za posao koji obavlja.

P.S. Redno bi bilo da se javno izvini meštanima Kruševice i novinaru za svoje ponašanje. To je najmanje što može da učini.

Biljana Roganović

1
0
Prethodni tekstBEZOBRAZLUK I ZLOČIN JEDNE VLASTI
Sledeći tekstPODELISMO SVE, A DUŠA OSTALA PRAZNA

10 KOMENTARA

 1. Sve nosimo iz kuće,za mene navedeno N.N.lice treba malo da izadje iz svoga grada van Srbije,pa kada se vrati i uspe sebe da promeni svaki put odlaskom na posao jedno Dobro jutro nista ne Kosta a puno znaci da bi nam jutro započelo dobro,dan takodjer ,jedno” Kako ste” da ima strpljenja,vremena,zahvaljujuci narodu on je tu gde jeste,da pokuša da promeni lose navike,zaboravio je mnoge radne narodne navike,zaboravio je da ceni veličinu ljudskosti,Vere,istinu koja je uciteljica zivota,zaboravio je da svi mi imamo porodicu,decu.Osmeh puno znaci,a kada prodjete kroz hodnik svoje službe,setalistem,na Vašem licu mogu se videti samo boje sivila.Dobro jutro Zameniče!!!

 2. Pa nažalost sredinom 90tih se počeo ukidati većinski izborni sistem. Od tada pa evo i danas poslanike ne biraju građani već stranka. Građani samo na “demokratski” izborima kažu koliko predstavnika kojih stranaka će ući u skupštinu i ništa više. Dotičnog (kao i sve ostale) je postavila stranka i samo njoj odgovara jer ako se zameri njima ostaće bez funkcije a ako se zameri građanima to samo pokazuje da je spreman na sve samo da bi ostao na liniji a u takvim okolnostima njemu u stranci raste ugled.
  Da kle uopšte ne treba biti iznenađen njegovim ponašanjem a ni kulturom jer danas ljudi koji su kulturni i pažljivi na kraju krajeva i pošteni ne mogu da napreduju na stranačkoj lestvici pa ni da dođu na vlast.
  Mi nažalost trebamo jedan veliki reset ali prvo svako za sebe a onda i na nivou naših predstavnika pa i same vlasti

 3. Negaspitano derivate,kome diriguje diregentica ,majstor Ves Masina,tj.očev šegrt,pravnik koji poštuje zakon,stav,tačku,,član pa gradjani dočekuje u hodnik a ne u prostorijama koja je predviđena za gradjane i iznose ja problema.Nikada neces odrasti mali veseljače

 4. “Kad ja dunem i vatru sunem,srušiću vam kucu”
  Ali kako dirigentica diriguje u pravu ste ,nevaspirani papucar
  Ocigledno da razume samo nemušti jezik,
  I sluh bubnja Ves Masina da tatin Segrt ,a o ekonomiji,pravima da ne pricam.

  Papir trpi sve,samo nzm kako tvoja fotelja trpi tvoj gezec!!!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime