Naslovna Moj ugao BEZOBRAZLUK I ZLOČIN JEDNE VLASTI

BEZOBRAZLUK I ZLOČIN JEDNE VLASTI

1117
1
Slavoljub Sretković, foto:Prokuplje press
Advertisiment

28.08.2023.god.-Velika Gospojina-sabor u Kruševici. Nikada lepše,nikada bolje. Stotinak sadašnjih i bivših stanovnika iz ovog kraja uživaše najpre u sportskom nadmetanju a onda na druženju u sali škole. Iz opštine i ovog puta niko ne dođe.

Mi gorštaci ljudi od reči,danas 29.08 u 12 časova dođosmo kod njih. Oni iznenađeni,nismo najavljeni. Sekretarica neće da nas pusti da uđemo u našu zgradu. Pojavi se posle mnogo natezanja bezobrazni zamenik gradonačelnika Miroslav Antović pa nas izgrdi kako ga prekidamo u važnim poslovima i ne može da nas primi-mi smo nevažni. Posle pola sata ružne rasprave na hodniku neko mu je javio da ipak ne sme tako pa nas poznaše u salu. Počesmo svi do jednog da kukamo-put isamo put . Put Smrdan – Kruševica- Tovrljane.

Javi se za reč većnik za infrastrukturu pa nas optuži da smo mi krivi za stanje puta,jer ne dozvoljava o da se seče rastinje oko puta. Većniče, znaš li da je ovaj put širok 4,5m kolovoz još po 1,25m bankovne. Očisti nam ovih sedam metara, ne moraš pored puta. I još reče taj većnik,”pa dali smo vam 20 litara benzina i 20 litara ulja kad ste sami čistili put. Stvarno ste bezobrazni pa tražite još.

Većniče, gradonačelniče pre tri dana se razboleo Duja poštar, legenda ovog kraja, Sanitet nije mogao da dođe jer nema puta. Dođi sam ili umri -poručiše mu iz hitne. Nažalost pored ovakve zločinačke vlasti samo nam preostaje da umremo. A pre nego umremo valjda ćemo dočekati da nas gradonačelnik primi. Ako nas ubrzo ne primi i još brže ne krene popravka puta mi ćemo na nekoj raskrsnici u gradu da pogledamo po putu da nas pregaze kamioni  jer je to bolje no da skapavamo jedan po jedan u Bejašnici, Bukoloramu,Tnovom Lazu, Pestišu, Rgaju, Širokim Njivama, Arbanaški, Tovrljanu, Vlasovu i Kruševici.         

U Prokuplju 29.08.2023.     Slavoljub Sretković

Prethodni tekstZGRADA NIJE NIŠTA KRIVA
Sledeći tekstZAMENIK GRADONAČELNIKA UME DA PRIMA PLATU, A NE ZNA DA POŠTUJE ONE KOJI MU JE DAJU

1 KOMENTAR

  1. […] -Zamenik gradonačelnika je jako odgovoran i odmah jutros je preduzeo prve korake povodom naše jučerašnje posete. Uputio je direktoru Pošte dopis u kome traži da se razjasni otkud ja u radno vreme na skupu u opštini. Brine čovek, brine o svojoj fotelji, plati i privilegijama a ti Slavoljube, pa nek te sada, par meseci pred penzijom, isteraju s posla, što nas uznemiravaš. Gospodine Zameniče, ja Slavoljub, sam najodgovorniji radnik Pošte. Pitajte žitelje Kruševice, a i Trnave. Pitajte moje kolege, pitajte moju direktoricu šta misli o mom profesionalnom radu. Biljana da li će gospodin Zamenik pročitati komentar- pita Sretković. […]

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime