Naslovna Društvo PARK “9. OKTOBRA” SREĐEN ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

PARK “9. OKTOBRA” SREĐEN ZA POČETAK ŠKOLSKE GODINE

2
Uređen park
Ad

Ovaj park je nekada bio ponos Prokuplja i jedan od najlepših u bivšoj Jugoslaviji, ali je zadnjih par godina bio potpuno zapušten. Pre par nedelja je počelo njegovo sređivanje od strane privatnog preduzeća „Demetra AB“ koje obavlja usluge održavanja gradskog zelenila. Park je pokošen, orezano je drveće, izbacuje se otpad.

Poslovođa u ovoj firmi, Zoran Dimitrijević, kaže da su zbog skorog početka školske godine rešili da rade i ovog vikenda da bi učenike prvog školskog dana dočekao lep i uređen park. Mi smo ih danas zatekli kako iznose granje i ostali otpad iz parka.

Park škole “9. oktobar”

Međutim, ostaje pitanje da li je neko od zaposlenih u ovoj školi, ili u nekom gradskom preduzeću, bio zadužen za održavanje ovog parka i da li neko za to prima platu? Zašto je bilo potrebno angažovati privatno preduzeće za ovaj posao, ako znamo da je decenijama unazad ovaj park bio primer za lep i uređen prostor u kome su svi rado provodili vreme.

Nadamo se da će park u narednom periodu biti redovno održavan i da nećemo čekati par godina na ponovno sređivanje parka.

Slavoljub Ranđelović

1
0
Prethodni tekstRUKOMETAŠICE POBEDILE PARTIZAN!
Sledeći tekstMALA PLANA PLIVA U SMEĆU

2 KOMENTARA

  1. Prijatelju
    Taj isti park je zasadila i održavala generacija 69-70godiste
    I slovu T je posadjeno 88 jelki u dan sećanja kada je umro Tovaris Tito, čisto informativno.Park su održavali učenici uz pomoć pokojnog Nindže,radnika na održavanju . Zašto to sad radi provatna Firma pitanje je za sve.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime