Naslovna Društvo PLATE IZNAD ILI ISPOD PROSEKA???

PLATE IZNAD ILI ISPOD PROSEKA???

2
Ko nam diže prosek? Foto:Prokuplje press
Ad

U Prokuplju i čitavom Topličkom okrugu, visina mesečne zarade je iznad republičkog proseka. Prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku, prosečna zarada (bruto) obračunata za jun 2023. godine iznosila je 118.025 dinara, dok je prosečna zarada bez poreza i doprinosa (neto) iznosila 85.539 dinara.

Ali, u Topličkom okrugu, prema RSZ sve sredine, ispod proseka.

Tako je u junu prosečna bruto zarada u Prokuplju iznosila 97.928 dinara, u Kuršumliji 90.446 dinara, u Žitorađi 88.544 dinara, u Blacu iznosi 81.503 dinara.

https://data.stat.gov.rs/Home/Result/2403040103?languageCode=sr-Latn

0
0
Prethodni tekstŽENE ZA PRIMER!
Sledeći tekstPA ŠTA!

2 KOMENTARA

  1. Šta tu nije jasno?
    Opštinari su pre nekoliko godina izglasali sami sebi i svim ustanovama koje su na budzetu opštine povećanje plate za negde oko 100% tako da npr vaspitačica u obdaništu koje je na budzetu opštine prima isto kao i profesor na fakultetu koji je na republičkom budzetu ili npr načelnik okruga koji je na republičkom budzetu prima nešto malo više nego radnik u Leoniju dok npr neki većnik u opštini prima oko 50% više od načelnika okruga.
    A da ne pričamo o tome koliko prima gradonačelnik i njegovi bliži saradnici, to su abnormlne cifre za naše uslove i naše podneblje.
    Pa vi vidite koliko ima onih koji primaju platu iz opštine a taj broj nije mali
    ( više ih je zapošljeno u opštini nego što ima stolica u istoj zgradi, jadni nemaju gde da sede pa onda moraju da idu po raznim kafićima, restoranima, kladionicama i onda se čudimo zašto je onolika cifra odvojena iz budzeta grada za kafanske usluge).

  2. Minimalna zarada nije ni kao polovina prosečne plate! Napišite kako opština Prokuplje još nije isplatila julsku platu radnicima Predškolske ustanove Neven.

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime