Naslovna Društvo KAKO LI JE VOZAČIMA KAMIONA KOJI PROLAZE KROZ PROKUPLJE

KAKO LI JE VOZAČIMA KAMIONA KOJI PROLAZE KROZ PROKUPLJE

2
Foto: Pluton logistics
Ad

Jutros smo svedočili čestoj situaciji u samom centru grada. Kažemo čestoj jer nije prvi put da smo se i sami uverili, a stanovnoci ovog dela grada nam kažu da sve češće tome svedoče, da vozače kamiona koji su ogromni i voze međunarodne ture navigacija navede da krenu da skreću ulicom 12.srpske divizije između gradske apoteke i parka. Oko 9.00 vozač ogromnog kamiona koji se uputio na Kosovo i Metohiju, koji ne priča srpski a ni engleski, očigledno “mučna duša” kao i svi vozači skrenuo je iz pravca Niša desno jer ga je navigacija vodila tim putem.

Čovek je bio zbunjen jer je saobraćajni znak kojim se upozorava na to da je naredna ulica u koju je trebalo da skrene levo postavljen baš ispred skretanja a ne na početku kod apoteke kako bi na vreme izbegao ovu za kamione zabranjenu ulicu.

Kada je to ustanovio stao je i verovatno bio u čudu gde da ide dalje. Kamion koji je stajao protezao se duž ulice 21 srpske divizije od početka prvog do narednog skretanja. Srećom saosećajni građani , među kojima i jedan koji je i sam vozač kako nam je rekao su pritekli u pomoć. zaustavili su saobraćaj i pomogli vozaču da “smota” i da kamion okrene u drugom pravcu. Saobraćajni policajac se pojavio nakon što su građani sami preuzeli inicijativu da pomognu vozaču.

Na žalost zato što smo i sami bili među pomagačima i regulisali saobraćaj slike sa lica mesta nemamo.

Ne možemo da ispravimo uže jezgro zgrada, to je svima jasno. Ne možemo ni da stvorimo više prosotra nego što ga sami centar sada ima. Možemo da pričamo o tome da bi neka odgovovorna vlast trebalo da isnistira da se mnogo toga izmesti u delove grada gde ima mesta za vozila i gde nije tako tesno.

Sve to sačekaće neke pametnije, ali se pitamo šta je potrebno da bi se znak koji bi sprečio ovakve nezgode postavio na mestu gde može na vreme da upozori? Zar je toliko teško misliti na mnogobrojne vozače kamiona koje je muka naterala da voze ove teške ture po gradovima koji su im nepoznati , i vidimo stresni.

Da li mora da nas po svetu bije glas da smo grad kroz koji je mučno i proći a ne samo živeti?

0
0
Prethodni tekstDECA SE JOŠ UVEK IGRAJU ŠKOLICE
Sledeći tekstLJUBITELJI ŽIVOTINJA SPASILI JOŠ JEDNOG PSA

2 KOMENTARA

  1. Па као су нам обележене улице још је и добро прошао. У Прокупљу имамо 3 раскрснице које имају више трака у једном смеру. Код општине, у центру и код семафора и гле чуда све три су лоше обележене саобраћајним знацима а ко прати нацртане линије може само да изазове судар а то се посебно односи на раскрсницу са семафорима где су линије исцртане скоро. Је не знам ко даје наредбу да се црта, ко то ради и што је још горе ко то контролише али аљкавији посао нисам видео у животу

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime