Naslovna Društvo RAČUNI ZA STRUJU ČISTA ENIGMA

RAČUNI ZA STRUJU ČISTA ENIGMA

0
Samo neke cifre,da se čoveku zavrti u glavi, foto:Prokuplje press
Ad

Sigurno ste primetili da su računi za struju nekako porasli i to začas. Računa čovek leto je, pa se nekako sve manje troši, ali neće moći: kada se manje troši, cena je viša, odnosno odmah preko noći poraste.

Tako na primer sa svim tim nekim silnim kolonama platih julski račun 4.539 dinara, a sam račun za utrošenu električnu energiju je svega 2.561 dinar. Pored famozne takse za Javni servis Srbije, koji ne pamtim kada sam gledala, ali odsad hoću za sve pare, po ceo dan neka zvrnda tv baš na programu RTS, koja je 299 dinara, onako evropski, još sijaset gluposti, nepoznate i poznate plaćamo.

Plaćamo i trošak garantovanog snabdevača, iako mu plaćamo i utrošak, akcize, naknadu za unapređenje energetske efiaksnosti iako čuh priče o nekom blatu u Kostolcu i loženju na blato, ali nikako da čujem da se nešto unapredilo. Svi plaćamo i naknadu za podsticaj povlašćenih proizvođača električne energije, pa čak i neku kamatu. Ona me najviše i zbunjuje. Ako redovno plaćam, a plaćam, odakle mi bre kamata?

I tako sa PDV dođosmo do toga da vam se račun uvećava skoro koliko ste i potrošili, da ne kažemo da duplo plaćamo  utrošak.

Nisam pametna, kako da se rasčivija ova enigma od računa? Pitam tamo neke espovce, oni nešto vrte, mulj, mulj i tako.

Ali kad pogledaš trpimo i debelo plaćamo svašta, pa što ne bi i račune za struju.

0
0
Prethodni tekstSERVISNI BROJEVI
Sledeći tekstLJUBAV, RAT I SLOBODA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime