Naslovna Društvo ZA REGISTRACIJU VOZILA VIŠE VAM NE TREBA PREVOD

ZA REGISTRACIJU VOZILA VIŠE VAM NE TREBA PREVOD

0
Uhapšeni u Novom Sadu, foto:Prokuplje press
Ad

Svako ko kupuje i na teritoriji Topličkog okruga registruje automobil koji je uvezen iz inostranstva, više neće morati da plaća prevod i overu istog, jer je konačno i to ukinuto kod nas. Pored Prokuplja, samo još Bor u Srbiji ima ovu naviku, odnosno dodatne troškove za prevod kod uvezenih automobila. Ta odluka važi od danas i ona je bila jedan od dva zahteva protesta koji je nnajavljen za četvrtak 24. avgust na Kastratskoj petlji od 12 časova.

-Zahtev da se ukine taj besmislen prevod, koji ne postoji nigde u Srbiji, sem kod nas i u Boru, odavno je poslat pU Prokuplje, ali se negde izgleda zaturio. Sada je aktiviran i taj obavezni prevod je ukinut. Naravo, u slučaju da je policijskim službenicima neko vozilo sumnjivo, treba ga proveriti i imaju pravo da traže i prevod, ali su to ekstremi- kaže Zvezdan Ristić iz Pokreta vera, nada, ljubav iz Kuršumlije, koji je i pokrenuo ovu inicijativu.

Za ovaj dokument cena se kretala od 5.000 do 15.000 dinara, jer primera radi, u Prokuplju, kao ni u ostalim opštinama Topličkog okruga ne postoje prevodioci za sve jezike. Ako neko na primer uvozi automobil iz Švedske, mora prvo da nađe zvaničnog prevodioca, najbliže u Nišu, pa da plati ne samo njegovu usugu, već i notara, kao i da računa da barem dva puta mora da ide do Niša, te se tako povećavaju troškovi. Sada toga više nema.

0
0
Prethodni tekstNIŠ JE BIO DEO TOPLIČKOG OKRUGA
Sledeći tekstKRENULA PRIJAVA ZA 10.000 DINARA ZA DECU DO 16 GODINA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime