Naslovna Iz okruženja Blace SVE U ZNAKU ŠLJIVE!

SVE U ZNAKU ŠLJIVE!

0
Ad

Opština Blace 21. put zaredom u naredna tri dana od 18. do 20. avgusta organizuje tradicionalnu manifestaciju “Dani šljive” . Ona podrazumeva niz stručnih predavanja, ali i bogat kulturno- umetnički program. Tu je i takmičenje u najboljem šljiviku, šljivovici, proizvodnji najboljeg džema od šljive.

Program manifestacije počeo je književnim susretom, a dan će se završiti koncertom Lepe Brene u centru Blaca. Pre njenog koncerta okupljenima će se obratiti predsednik Opštine blace Ivan Burgić i time će zvanično početi “Dani šljive”.

Tokom subote, organizuju se sportska takmičenja, takmičenje u pripremi najboljeg kotlića, sajamska prezentacija i naučna predavanja, a dan se završava koncerotm Sanje Vučić.

U nedelju, 20. avgusta, poslednjeg dana manifestacije pripremaju se tradicionalna jela, održaće se aero-skup, proglasiti dobitnici za najbolju šljivovicu, šljivik, a dan se završava koncertom Peđe Jovanovića.

Ovaj kraj je poznat po šljivi i 70 odsto poljoprivrednih dobara zasađeno je njome. Zato je ova manifestacija od velike važnosti i kao i svake godine, posetilaca je mnogo.

0
0
Prethodni tekstIZGRAĐENA IGRALIŠTA NISU NIČIJA, ZATO NIKO NE ČISTI
Sledeći tekstPARK „9. OKTOBRA“ PONOVO JE STARI

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime