Naslovna Info POTREBNO 24 POPISIVAČA

POTREBNO 24 POPISIVAČA

0
Traže se popisivači, foto.Prokuplje press
Ad

Republički zavod za statistiku uputio je javni poziv svim zainteresovanim kandidatima da se prijave za posao popisivača za potrebe sprovođenja Popisa polјoprivrede 2023. koji se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 15. decembra 2023. godine.

Zainteresovani kandidati se mogu prijaviti popunjavanjem elektronske prijave ( https://pod2.stat.gov.rs/PrijavaPopisPoljPOP/Prijava/PPP) od 15. avgusta (od 8.00 časova) do 21. avgusta 2023. godine (do 20.00 časova). Kandidati će biti rangirani na osnovu podataka iz prijave o opštini u kojem imaju prijavlјeno prebivalište ili boravište i ostvarenih bodova.

Popisivači imaju obavezu da pre početka popisivanja prisustvuju petodnevnoj obuci, savladaju metodologiju Popisa i rad u aplikaciji za prikuplјanje podataka.

Od 1. oktobra do 15. decembra dužni su da popišu sve jedinice popisa (polјoprivredna gazdinstva), prema dodelјenom Adresaru polјoprivrednih gazdinstava, koristeći laptop za unos podataka u elektronske upitnike.

Za potrebe sprovođenja Popisa biće angažovano 2.842 popisivača u celoj Srbiji, dok u Prokuplјu biće angažovano 24 popisivača.

Popisivanje se sprovodi u periodu od 1. oktobra do 31. decembra 2023. godine. Ono traje 75 dana od dana njegovog započinjanja, a izuzetno, u slučaju nastupanja vanrednih okolnosti koje znatno otežavaju njegovo sprovođenje, može biti produženo odlukom direktora Republičkog zavoda za statistiku.

0
0
Prethodni tekstU PROKUPLJU ŽIVELI SAMO SRBI KRAJEM 19. VEKA
Sledeći tekstPUKLA GLAVNA CEV, RADOVI U TOKU

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime