Naslovna Kultura SVAKE GODINE U PRIZRENU-MEDIMUS

SVAKE GODINE U PRIZRENU-MEDIMUS

0
Ad

Za dolazak u carski srpski grad, iz pravca Niša, preko Prokuplja i Kuršumlije potrebno je preći samo 170 km. Svako bar jednom godišnje može da poseti Prizren kada se već u našem narodu sve češće čuje pozdrav-zavet koji tek retki ispunjavaju “dogodine u Prizrenu”.

Kada kroči u Prizren, čovek postaje svestan da se nalazi u gradu muzeju, gde svaki kamen ima svoju istoriju, svaka svetinja svoju prošlost a u žuboru Bistrice čuje se priča o vremenu kada je Srbija bila carstvo i veliko raskršće svetova.

U Prizrenu se nalazi Bogorodica Ljeviška, pod zaštitom UNESCO-ali i Crkva Svetog Đorđa, Manastir Svetih Arhangela, Crkva Setog Spasa, Bogoslovija i mnogi drugi za nas važni, ne samo spomenici kulture, već i najznačajnije pravoslavne svetinje.

Prizren je mesto u kome se svake godine održava Festival srednjevekovne muzike MEDIMUS koji je međunarodnog karaktera. On se održava u autentičnom okruženju, u atriumu Crkve Svetog Spasa, pa ovaj događaj na svakog ostavlja zaista neopisiv osećaj.

http://medimusfestival.com/o-festivalu/

I ove godine postoji organizovano putovanje iz Niša 26. i 27. avgusta a sastojaće se od dvodnevnog obilaska Kosova i Metohije. Prizren je prva odrednica i u toku dana se obilazi grad Bogorodica Ljeviška, crkva Svetog Đorđa, crkva Svetog Nikole i Bogoslovija. Uveče je planiran odlazak na Festival Medimus. Za putnike je obezbeđen smeštaj u Velikoj Hoči gde se obilaze Vinarija Petrović, crkva Svetog Nikole, crkva Svetog Jovana, Saraj kuća, Kula Kujundžića. Posetioci će moći da prisustvuju liturgiji u manastiru Zočište. Nakon manastira Zočište obilazi se enklava Orahovac gde trenutno živi oko 250 Srba gde ćemo posetiti crkvu Uspenja Presvete Bogorodice.

Ne propustite ovu priliku !

Za sve ostale informacije o ovom putovanju čitaoci mogu da se obrate našoj redakciji na broj telefona: 060/14 63 707

0
0
Prethodni tekstU LEONIJU NAJVEĆI PROBLEM SU ŠEFOVI
Sledeći tekstOPSUJEM I DIGNEM RUKE!

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime