Naslovna Hronika OSUĐEN NA PET MESECI ZATVORA ZBOG NASILJA U PORODICI

OSUĐEN NA PET MESECI ZATVORA ZBOG NASILJA U PORODICI

0
Zgrada suda u Prokuplju, foto:Prokuplje press
Ad

Dragoljub T. iz Prokuplja osuđen je na pet meseci zatvora zbog nasilja u porodici, jer je u dužem vremenskom periodu sa umišljajem I primenom nasilja ugrozio spokojstvo, telesi integritet i duševno stanje svoje supruge Tatjane T. koja je preminula 3.januara 2022. godine kada je popila veću količinu alkohola.

Kako se navodi u presudi, Dragoljub T. je već ranije osuđivan za nasilje u porodici na uslovnu kaznu 2018. godine, a ona je trajala do kraja 2019. godine.

Ovaj novi sudski postupak u kojem je pravosnažno osuđen na zatvor pred Osnovnim sudom u Prokuplju, počeo je nakon što mu je supruga preminula, a on prijavio njenu smrt. Okolnosti su bile sumnjive, ali je utvrđeno da je preminula od prevelike količine alkohola koje je unela tog dana. Kako su okolnosti bile sumnjive,priveden je suprug, ali je kansije pušten, nakon što se utvrdio uzrok smrti. Ipak, ustanovljeno je da je nesrećna žena trpela batine, odnosno da ju je on duže vreme fizički zlostavljao, što je konstatovao Zavod za sudsku medicine u Nišu, koji je uradio obdukciju tada po anlogu Višeg tužilaštva u Prokuplju.

Zbog svega navedenog, protiv Dragoljuba T. se poveo sudski spor pred Osnovnim sudom u Porkuplju, a slučaj je vodila sudija Ivana R.Niketić, te je zbog nasilja u porodici iz člana 194 stav 1 osuđen na kaznu zatvora: “Ko primenom nasilja, pretnjom da će napasti na život ili telo, drskim ili bezobzirnim ponašanjem ugrožava spokojstvo, telesni integritet ili duševno stanje člana svoje porodice, kazniće se zatvorom od tri meseca do tri godine”.

0
0
Prethodni tekstZBOG NEPROPISNO PARKIRANOG VOZILA HITNE SPREČENA DA UKAŽE POMOĆ
Sledeći tekstZA SVE NAS ČESMU JE NAPRAVIO RUSKI EMIGRANT

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime