Naslovna Društvo MOŽE LOKAL, ALI AKO USPETE U TRCI

MOŽE LOKAL, ALI AKO USPETE U TRCI

0
Lokali čekaju, foto:Prokuplje press
Ad

Grad Prokuplje je objavio oglas o davanju u zakup lokala koji se nalaze na novoj pijaci putem licitacije koja je zakazana za 29. avgust ove godine. Pravo da se nadmeću imaju, kako se navodi u oglasu imaju sva pravna i fizička lica, ali određeni objekti su već određeni za neku namenu, pa je tako dva lokala rezervisano za apoteke, dva su za mesare, a jedan za ribarnicu. Ukupo se izdaje pet objekta na period od godinu dana ili pet godina. Pet objekta se izdaje za trgovinske delatnosti, odnosno mešovita roba, garderoba i tekstil i jedan je za brzu hranu. Izdaju se prostori i za mlekaricu.

Početna mesečna zakupnina po kvadratu je 587,50 dinara, a potencijalni zakupci mogu da razgledaju objekte 15. 8.2023. u 10 časova uz prethodni zahtev Komisiji najkasnije do 14.08.2023. do 14.00 časova. Učesnik u postupku javnog nadmetanja je dužan da do 21.08.2023.godine uplati Depozit za učešće u postupku u iznosu od visine početne cene zakupa na mesečnom nivou za poslovni prostor za koji licitira. Nepokretnosti se daju u zakup po sprovedenom postupku javnog nadmetanja, najpovolјnijem ponuđaču, a onaj ko ne prođe dobiće novac od depozita koji je uplatio. Prijave su 24. avgusta, a javno nadmetanje 29. avgusta.

Najveći problem je šta će biti sa prodavcima robe koji su još uvek na Maloj pijaci kod Tehničke škole, jer mnogima uslovi zakupa ne odgovaraju i smatraju da su previsoki.

O tom problemu smo mi ranije pisali https://prokupljepress.rs/2023/07/17/sklonili-malu-pijacu-a-oni-na-ulici-postavili-tezge/ oni su se čak bunili, ali je to kratko trajalo.

U nezavidnom su položaju jer na novoj pijaci, koaj se vodi kao zelena pijaca, nije dozvoljeno izlagati robu van tezgi, koje su za robne prodavce male i neuslovne.

Boje se i da su već „preko veze“ neki dobili lokale, s obzirom da je ovo nadmetanje putem zatvorene ponude.

0
0
Prethodni tekstZA BLAČKE VATROGASCE OPREMA OD 100.000 DINARA
Sledeći tekstMUDRA ŽENA NADMUDRILA KOSTU VOJINOVIĆA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime