Naslovna Ljudi ČETRNAESTOMESEČNOM MARTINU LAVU TREBA NAŠA POMOĆ

ČETRNAESTOMESEČNOM MARTINU LAVU TREBA NAŠA POMOĆ

0
Potrebni smo ovom slatkišu!Foto:Budi human
Ad

Četrnaestomesečni Martin Lav Nikolić je beba koja boluje od retke bolesti SCHINZEL GIEDION sindroma i jedina je beba sa ovim sindormom u Srbiji. Od te bolesti boluje samo pedesetoro dece u svetu. Ima nade za njegovo izlečenje, ali mu je potrebna pomoć od nas! Za lek, put u Kanadu gde će ga primiti i trenutnu rehabilitaciju, kako ne bi došlo do pogoršanja bolesti neophodno je 85 miliona dinara. Do sada je preko Fondacije “Budi human” prikupljeno 17 odsto potrebnog novca.

https://www.budihuman.rs/korisnik/1503/martin-lav-nikolic?fbclid=IwAR1jMYLWZ36DOp3Vaw5KVyyvS1iWFxhzBMNaHbUsWvDXJzAs97mokef2oxo

Kako kaže njegova majka Aleksandra da su se simptomi bolesti pojavili od prvog dana njegovog života.

-Tačnu dijagnozu dobijamo sa njegovih jedanaest navršenih meseci. Da stvar bude još težа, Martin je prva, i iskreno se nadam poslednja beba u našoj zemlji sa ovom bolešću, dok se u svetu broji oko pedeset dece sa istom. Zaista nam je teško da vam približimo sa čime se svakodnevno susrećemo od njegovog rođenja: mnogo napada u toku dana, otežano disanje, ishrana, sedenje. On ne sedi samostalno. Zapravo, njemu je nega potrebna 24 sata dnevno. Trebalo je vremena utvrditi njegovu tačnu dijagnozu a pritom dotad održavati istovremeno i njegovo stanje stabilnim koliko je to moguće. Nama su sredstva potrebna za: ortopedska pomagala, kolica, specijalnu stolicu koja pomaže pravilnom održavanju, kako ne bi došlo do progresije bolesti kostiju, kao i za svu dodatnu opremu. Zbog kasno dijagnostikovane bolesti, molimo sve dobre ljude da nam pomognu u prikupljanu sredstava za njegovo lečenje, kako bismo dobili bitku sa vremenom. Jako nam je hitno! Specijalistički pregledi se moraju obaviti u Kanadi, u medicinskim centrima gde rade stručnjaci koji su se već susretali sa ovom retkom bolesti- apeluje majka Martina Lava Nikolića.

On je sa ocem Dragutinom, koji je iz naše Trnave i majkom Aleksandrom trenutno u Beogradu zbog lečenja. Za njegovu pripremu za lečenje u Kanadi  neophodne su fizikalne terapije i rehabilitacija, odgovarajuća pomagala i uređaji da bi se usporio progres bolesti, očuvalo zdravlje i život kako bi mogao da ode na lečenje u Kanadu kada lek bude spreman.

Mi to možemo, ljudi, kao i uvek do sada što smo mogli! Zato Vas molimo da pošaljete barem jednu sms poruku na 3030 upisivanjem 1503 jer tako Lav dobija Vašu donaciju. To možete učiniti  i

Uplatom na dinarski račun:

160-6000001670866-23

Uplatom na devizni račun:

160-6000001671337-65

IBAN:

RS35160600000167133765

SWIFT/BIC:

DBDBRSBG

0
0
Prethodni tekstTOPLIČKI ODBORI NS ZVANIČNO ĆUTE
Sledeći tekstZBOG TROJICE MUŠKARACA INTERVENISALA POLICIJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime