Naslovna Info NEMA VIŠE IZNAJMLJIVANJA SMEŠTAJA BEZ KATEGORIZACIJE

NEMA VIŠE IZNAJMLJIVANJA SMEŠTAJA BEZ KATEGORIZACIJE

0
Prokuplje
Ad

Od sada će svi koji iznajmljuju deo kuće, ili svog prostora morati da prijave da to čine, jer je Ministartsvo turizma i omladine odlučilo da se izvrši kategorizacija svih.

“Zakonom o ugostitelјstvu (,,Sl. glasnik RSˮ, br. 17/2019) propisana je obaveza ugostitelјa koji pruža usluge smeštaja u objektima domaće radinosti (kuća, apartman i soba) i objektima seoskog turističkog domaćinstva, da izvrši kategorizaciju tih objekata. Zahtev za kategorizaciju se podnosi preko eTuriste.

S tim u vezi POZIVAMO sva fizička lica koja usluge smeštaja pružaju na način suprotan navedenom zakonu, da se u što kraćem roku obrate jedinici lokalne samouprave i podnesu zahtev za kategorizaciju ugostitelјskog objekta za smeštaj (kuća, apartman, soba ili seosko turističko domaćinstvo). Po dobijanju rešenja o kategorizaciji ugostitelјski objekat i ugostitelј će biti evidentirani u sistem eTuriste, na koji način će, u skladu sa pozitivnim propisima, moći da nastave sa pružanjem ugostitelјskih usluga smeštaja na zakonit način.

Fizičko lice u navedenim kategorisanim objektima ugostitelјske usluge može da pruža neposredno ili preko posrednika, koji može biti samo pravno lice ili preduzetnik. U slučaju posredovanja fizičko lice i posrednik zaklјučuju međusobni ugovor koji se radi evidentiranja dostavlјa organu jedinice lokalne samouprave.

U suprotnom, na osnovu člana 92. stav 1. tačka  9) navedenog zakona fizičko lice je prekršajno odgovorno, a zaprećene kazne  se kreću u rasponu od 150.000 do 350.000 dinara.

Za sve dodatne informacije i pružanje stručne pomoći stojimo na raspolaganju i možete nam se obratiti putem maila turizam.prokuplje@gmail.com  ili na telefeon 027/33-41-41.

Takođe, možete se obratiti i Ministarstvu turizma i omladine putem maila turizam@mto.gov.rs ili eturista@mto.gov.rs kao i na telefone 011/3149670 i 011/3139671 “ navodi se na sajtu Grada Prokuplja.

0
0
Prethodni tekstPROKUPČANIN OSVOJIO ARARAT
Sledeći tekstDANAS JE SVETI ILIJA

POSTAVI ODGOVOR

Molimo unesite svoj komentar!
Ovde unesite svoje ime